Friends: «Δεν είχαμε πρόθεση για καστ μόνο λευκών», λένε οι δημιουργοί - Τι θα άλλαζαν σήμερα

Friends: «Δεν είχαμε πρόθεση για καστ μόνο λευκών», λένε οι δημιουργοί - Τι θα άλλαζαν σήμερα Facebook Twitter
0

Οι δημιουργοί και παραγωγοί των Friends μίλησαν για την έλλειψη διαφορετικότητας στη σειρά, τονίζοντας πως δεν είχαν πρόθεση για κάτι τέτοιο. 

Σε συνέντευξη στο The Hollywood Reporter, οι δημιουργοί της σειράς, Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν, μαζί με τον σκηνοθέτη Κέβιν Μπράιτ, αναγνώρισαν πως αν η σειρά φτιαχνόταν σήμερα, το καστ θα ήταν εντελώς διαφορετικό. 

«Αν κάναμε σήμερα Τα Φιλαράκια, δεν φαντάζομαι πως θα κατέληγαν να είναι όλοι λευκοί στο καστ«, σημείωσε ο 66χρονος Μπράιτ, στον απόηχο του σπέσιαλ επεισοδίου που προβλήθηκε στο HBO Max. «Θα άλλαζαν πάρα πολλά, αλλά για να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται ρεαλιστικά στην εποχή μας, θα αλλάζαμε πολλά και σε αυτούς. Και η φυλετική σύνθεση θα άλλαζε», πρόσθεσε. 

Τα Φιλαράκια με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Σουίμερ, Ματ Λε Μπλανκ, Μάθιου Πέρι, Κόρτνεϊ Κοξ, Τζένιφερ Άνιστον και Λίζα Κούντροου ως πάλαι ποτέ 20άρηδες στη Νέα Υόρκη, έχουν δεχθεί έντονη αρνητική κριτική για το καστ, που αποτελείτο μόνο από λευκούς ηθοποιούς. 

Τόσο η 64χρονη Κάουφμαν αλλά και ο Μπράιτ επέμειναν πως η επιλογή μιας ομάδας λευκών ηθοποιών δεν ήταν σχεδιασμένη. 

«Δεν είχαμε πρόθεση για ένα καστ μόνο λευκών ηθοποιών. Ούτε ήταν αυτός ο σκοπός μας», εξήγησε ο Μπράιτ. «Προφανώς η χημεία ανάμεσα σε αυτούς τους έξι ηθοποιούς μιλάει από μόνη της». 

«Εκείνη την περίοδο, δεν ήταν συνειδητή απόφαση», λέει η Κάουφμαν. «Είδαμε άτομα κάθε εθνικότητας, θρησκείας κα χρώματος. Αυτοί ήταν οι έξι άνθρωποι που επιλέξαμε. Οπότε σίγουρα δεν έγινε συνειδητά. Εμπνέεσαι από κάποιον και γράφεις αυτό που πιστεύεις ότι θα είναι η φωνή του», τόνισε.

Friends: «Δεν είχαμε πρόθεση για καστ μόνο λευκών», λένε οι δημιουργοί - Τι θα άλλαζαν σήμερα Facebook Twitter
Η Gabrielle Union ήταν η πρώτη μαύρη ηθοποιός που είχε ρόλο με λόγια στα Φιλαράκια.

Σε ερώτηση αν θα έκαναν κάτι διαφορετικό στην δημιουργία της σειράς, η Κάουφμαν απάντησε, «υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που θα έκανα αλλιώς». «Έχω μιλήσει γι' αυτό παλιότερα και νιώθω την ευθύνη της συμμετοχής μου σε ένα σύστημα, αλλά όλα καταλήγουν στο δεν γνώριζα όσα δεν γνώριζα», λέει. 

«Θα ήμουν τρελός αν δεν προσλάμβανα αυτούς τους έξι ηθοποιούς», εξήγησε από την πλευρά του ο Κέβιν Μπράιτ. «Τι να πω; "Εύχομαι η Λίζα να ήταν μαύρη;". Λάτρεψα το καστ. Αγάπησα το σόου και την όλη εμπειρία. Ξέρω πως η Μάρτα αισθάνεται διαφορετικά. Δε νομίζω ότι μας επηρεάζει όλους», σημείωσε. 

Κάνοντας πρεμιέρα το 1994, η πρώτη μαύρη ηθοποιός στα Φιλαράκια με λόγια ήταν η guest εμφάνιση της Γκάμπριελ Γιούνιον σε ένα επεισόδιο της έβδομης σεζόν. Το 2003, η Αΐσα Τάιλερ προστέθηκε στο καστ ως Dr. Charlie Wheeler και έγινε η πρώτη μαύρη ηθοποιός με επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις στη σειρά. 

Η Αΐσα Τάιλερ, μιλώντας στο InStyle το 2018 για τον ρόλο της, είπε πως η συμμετοχή της ήταν «ορόσημο για το σόου. Ως ηθοποιός, εκείνο ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου εκείνη την εποχή, οπότε ήταν ορόσημο». 

Όπως εξήγησε ο ρόλος δεν προοριζόταν για έγχρωμη γυναίκα. «Όταν έκανα οντισιόν, συναγωνίστηκα άλλες γυναίκες κάθε εθνικότητας. Νομίζω πως λειτούργησε επειδή δεν το έκαναν ένα "πολύ ξεχωριστό επεισόδιο των Friends" όπου η παρέα ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με θέματα ρατσισμού ή προσπαθεί με κάποιον τρόπο να αντισταθμίσει την έλλειψη διαφορετικότητας των προηγούμενων οκτώ σεζόν. Ήμουν απλώς ένας ακόμη χαρακτήρας με την γοητεία και τις παραξενιές του, και γι' αυτό νομίζω πως πήγε τόσο καλά», είπε η Τάιλερ. 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

TV & Media / Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Όσα είχε μοιραστεί στα social media ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής τηλεόρασης
LIFO NEWSROOM
YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM