Eurovision 2025: Θύελλα αντιδράσεων σε Ισπανία και Βέλγιο για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Eurovision 2025: Θύελλα αντιδράσεων σε Ισπανία και Βέλγιο για τη συμμετοχή του Ισραήλ Facebook Twitter
Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2025 / EBU
0

Πληθώρα αντιδράσεων εξακολουθεί να προκαλεί, ακόμη και μετά το πέρας της Eurovision 2025, η συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό.

Μετά την τελική κατάταξη του Ισραήλ στη δεύτερη θέση της Eurovision 2025, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν αμφισβήτησαν ανοιχτά το αποτέλεσμα, με την ισπανική δημόσια τηλεόραση, RTVE, να εξετάζει την αποστολή αιτήματος στην EBU, για συνολική επανεξέταση του τρόπου ψηφοφορίας του κοινού.

Αναλυτικότερα, τόσο η ισπανική και η βελγική δημόσια ραδιοτηλεόραση, εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα, με τον Πέδρο Σάντσεθ να ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

«Δεν θεωρώ ότι σοκαρίστηκε κανείς όταν απαιτήσαμε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης, όπως είδαμε το Σαββατοκύριακο, της Eurovision. Λοιπόν, άρα ούτε το Ισραήλ θα έπρεπε να συμμετέχει. Διότι δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά την κουλτούρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως η ισπανική δημόσια ραδιοτηλεόραση, ήταν το πρώτο μέλος της EBU που ζήτησε επίσημη έρευνα για τη διαδικασία της τηλεψηφοφορίας, ενώ παρά τις προειδοποιήσεις της EBU, μετέδωσε μήνυμα στήριξης προς τον παλαιστινιακό λαό λίγα δευτερόλεπτα πριν την έναρξη του τελικού του διαγωνισμού.

«Όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή. Ειρήνη και δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη», ήταν συγκεκριμένα το μήνυμα που προβλήθηκε στις οθόνες των Ισπανών.

Τέλος, εκτός από την RTVE , το βελγικό VRT ζητά επίσης πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την τηλεψηφοφορία και αλλά και να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό.

«Χωρίς μια σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση στις ανησυχίες μας, τίθεται υπό αμφισβήτηση η μελλοντική μας συμμετοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του VRT.

Με πληροφορίες από ogaegreece / eurovisionfun

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM