Το Disney+ αφαίρεσε αρκετούς τίτλους διάσημων ταινιών κινουμένων σχεδίων από παιδικά προφίλ, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από την απλή προσθήκη προειδοποιητικών μηνυμάτων.

 

Στις ταινίες που αποκλείστηκαν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα «Peter Pan», «Aristocats», «The Lady and the Tramp», «Dumbo», «The Jungle Book» και την live-action «Swiss Family Robinson».

 

Οι ταινίες εξακολουθούν να παραμένουν διαθέσιμες σε κανονικούς λογαριασμούς Disney Plus, αλλά σε προφίλ ρυθμισμένα για παιδιά, οι κλασικές ταινίες της Disney δεν υπάρχουν πια. 

 

Εδώ και καιρό η Disney είχε προσθέσει στις συγκεκριμένες ταινίες μια ειδική προειδοποίηση περί ρατσιστικού περιεχομένου.

 

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρνητική απεικόνιση και/ή κακομεταχείριση ανθρώπων από διάφορες κουλτούρες», αναφέρει το μήνυμα. «Τα συγκεκριμένα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος και τώρα».

 

Το μήνυμα προσθέτει πως αντί για αφαίρεση του περιεχομένου, «θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον βλαβερό αντίκτυπο, να μάθουμε από αυτόν και να πυροδοτήσουμε μια συζήτηση για την δημιουργία ενός πιο inclusive μέλλοντος μαζί».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr