ΕΣΗΕΑ κατά Μπογδάνου για στοχοποίηση της Ακρίτα, του Μπογιόπουλου και άλλων

ΕΣΗΕΑ κατά Μπογδάνου για στοχοποίηση της Ακρίτα, του Μπογιόπουλου και άλλων Facebook Twitter
ΕΣΗΕΑ κατά Μπογδάνου: Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας (Eurokinissi)
0

Τη στήριξή της στους δημοσιογράφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα εκφράζει η ΕΣΗΕΑ μετά την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών αναφέρει πως:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία.».

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή γνωστού μέλους του Ρουβίκωνα, μετά από μήνυση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Αφορμή για τη μήνυση φέρεται να στάθηκε ανάρτηση του συγκεκριμένου μέλους της συλλογικότητας στο Twitter, που κατηγορούσε τον βουλευτή ότι στοχοποιεί δημοσιογράφο για την κάλυψη των επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας, προσθέτοντας ότι «θα το πάνε μέχρι τέρμα».

«Μπογδανάκο ακούμε ότι στοχοποιείς συντρόφισσα Κουμάντου. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα και δεν αντιμετωπίζονται ωραία. Για να υπερασπιστούμε το κίνημα εμείς θα το πάμε μέχρι τέρμα. Εσύ αντέχεις το τέρμα; Όχι και το ξέρουμε όλοι. Κάντα στο ΣΥΡΙΖΑ αυτά» φέρεται να έγραψε το άτομο που αργότερα προσήχθη.

Νωρίτερα, ο Κ.Μπογδάνος είχε γράψει σχετικά στο Twitter: «Παρακαλείται ο δημοτικός σταθμός της Αθήνας, @A984Official να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες. Επόμενη στάση, δημοτικό συμβούλιο.»

Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στον Νίκο Μπογιόπουλο σχετικά με κείμενό του στον Ημεροδρόμο όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Δεν θα είναι υποψήφιος (σσ: ο Μπογδάνος). Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ». Αυτή ήταν η δήλωση, παραμονές των εκλογών, της τότε εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, της Μαρίας Σπυράκη. Ποιες ήταν οι «συμπεριφορές (που) δεν γίνονταν ανεκτές», τότε, στην ΝΔ; Αυτές: Τότε, λοιπόν, ο Μπογδάνος άνοιγε διάλογο με χρυσαυγίτες στο τουίτερ που ζητούσαν να μπουν τανκς στην ΕΡΤ και εκείνος υποσχόταν: «Ψηφίστε σωστά και το 'χουμε».

Ο βουλευτής απάντησε: «Μπογιόπουλε σου τη χαρίζω χρόνια τώρα κυρίως διότι σε λυπάμαι που από παντού σε πετάνε. Όχι πια. Ήρθε και η δική σου ώρα -με όλο το υλικό που μού 'χεις αφιερώσει- να καταλάβεις ότι εδώ δεν είναι ΕΣΣΔ κι εσύ δεν είσαι κομισάριος».

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε και στην Έλενα Ακρίτα που είχε γράψει «Μπαίνουν σε ένα μπαρ τέσσερις άνθρωποι και ένας Μπογδάνος».

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε στο twitter: «Έγραψε ό,τι πιο ναζιστικό έχει γραφτεί τελευταία και το έγραψε για μένα. Και με την Ακρίτα λοιπόν στη Δικαιοσύνη. Μέχρι τέλους, με κάθε υβριστή, με κάθε φορέα ηθικού πλεονεκτήματος που στοχοποιεί και απειλεί την ασφάλεια και την ακεραιότητά μου».

Με τη σειρά της, η Ελένα Ακρίτα ανταπάντησε στο facebook:«Ο Μπογδάνος μηνύει και μένα επειδή έγραψα 'Μπαίνουν σε ένα μπαρ τρεις άνθρωποι και ένας μπογδάνος...' Έχει δίκιο! Τού ζητώ ταπεινά συγγνώμη και επανορθώνω: 'Μπαίνουν σε ένα μπαρ τέσσερις άνθρωποι και ένας μπογδάνος...».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM