Αρναούτογλου: Δεν θα ασχολούμαστε με μ******* - Η απάντηση στον Κανάκη

Αρναούτογλου: Δεν θα ασχολούμαστε με μ******* - Η απάντηση στον Κανάκη Facebook Twitter
5

Την αιχμηρή απάντηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον «αέρα» της εκπομπής Live Tonight προκάλεσαν οι έμμεσες αιχμές του Αντώνη Κανάκη περί αντιγραφής του «Βινυλίου».  

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» προβάλλονται αποκλειστικά μέσω YouTube, μετά και την διακοπή της συνεργασίας με τον ΣΚΑΪ, ενώ μέσα στην εβδομάδα και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επέστρεψε με το Live Tonight - μια εκπομπή προσαρμοσμένη στους περιορισμούς της καραντίνας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Μετά την προβολή του επεισοδίου όμως, ο Αντώνης Κανάκης έκανε λόγο για αντιγραφή μέσα από το «Βινύλιο», φροντίζοντας να φωτογραφίσει τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. 

«Θα τα λερώσω λίγο τα χέρια μου, θα μπλέξω με τα πίτουρα», είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός παρουσιαστής του «Βινυλίου» και του «Ράδιο Αρβύλα». «Εμφανίστηκαν οι γνωστοί άνθρωποι που δεν σέβονται τίποτα και το πήραν αυτό το πράγμα και το μετέτρεψαν σε ένα απαράδεκτο κακέκτυπο - το λεηλάτησαν. Και η αντιγραφή θέλει τον τρόπο της, θέλει λίγο μέτρο αυτό το copy paste - δεν παίρνεις όλο το περιεχόμενο, ακόμα και τις ατάκες λέξη - λέξη, το βαπτίζεις και "πειρατικό" και βγαίνει. Το κερασάκι στην τούρτα, το πουλάς και σαν δική σου πρωτοβουλία, ιδέα, σκέψη».

Αρναούτγλου: Δεν θα πέσω σε αυτό το αστείο ξεκατίνιασμα

 

«Έχουμε πάρει πάρα πολλά μηνύματα και περιμένετε σήμερα να απαντήσω γιατί κάποιος κύριος, κριτής και τιμητής των πάντων που έσωσε την τηλεόραση και πήγε και στο Youtube να σώσει και το Youtube, κατηγόρησε αυτή την εκπομπή», σχολίασε μέσα από το δικό του βήμα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, εξηγώντας πως η έκτακτη εκπομπή του ζητήθηκε με στόχο την ψυχαγωγία μέσα στην πρωτοφανή κατάσταση με τον κορωνοϊό.

«Θα μπορούσα να πω "όχι" και να μείνω στα πολύ καλά νούμερα του The Tonight Show και να κάθομαι σπίτι μου σήμερα Παρασκευή και να κοιμάμαι. Αλλά είπα "πάμε". Δεν σκέφτηκα ούτε για lead-in (σ.σ «σκυτάλη» τηλεθέασης από την προηγούμενη εκπομπή) γιατί ήξερα ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν το σκέφτηκα όμως καθόλου, όπως το σκέφτονται κάποιοι άλλοι κριτές και τιμητές που, αν δεν πάρουν καλό lead in, δεν βγαίνουν ποτέ στην τηλεόραση, ή μάλλον το ψάχνουν μανιακά», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, αφήνοντας με τη σειρά του τις δικές του αιχμές για τις ενστάσεις των Ράδιο Αρβύλα στις συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ.

Λίγο αργότερα ανέβασε τους τόνους: «Ακούσαμε τόσες πολλές ανοησίες και είχα ετοιμάσει πολλά για απάντηση σε αυτόν τον κύριο, πάρα πάρα πολλά. Και εσείς που βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα θα παθαίνατε ένα "πατατράκ". Όμως λόγω αυτής της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, δεν θα πέσω σε αυτό το ξεκατίνιασμα το αστείο. Δεν μπορεί η Ελλάδα να περνάει τόσο δύσκολα, όλος ο πλανήτης να περνάει τόσο δύσκολα, να χάνουμε ζωές, άνθρωποι να μην μπορούν να δουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, να μην μπορούν να αγκαλιάσουν την μάνα τους, και να κάνουμε ξεκατίνιασμα τηλεοπτικό και να ασχολούμαστε με - συγγνώμη για την φράση - με μ*******».

Απαντώντας επί της ουσίας για το μινιμαλιστικό φορμάτ, είπε: «Δεν είχαμε πολλά μέσα [...] να διασκεδάσουμε τον κόσμο αλλά με τι; Ρεπόρτερ δεν υπάρχουν, κόσμος δεν υπάρχει, πλατό δεν υπάρχει. Να κάνουμε το The Tonight δεν γίνεται, δεν έρχονται οι καλεσμένοι, φοβούνται, με το δίκιο τους. Ούτε η μπάντα μπορεί να 'ρθει. Τι να κάνουμε; Και έτσι λοιπόν εμφανιστήκαμε και είμαστε εδώ», είπε ο παρουσιαστής, δίπλα στον Νικόλα Ράπτη που, μαζί με τον Φάνη Λαμπρόπουλο και τον Θανάση Πασσά ήταν οι «Μύγες» της προηγούμενης εκπομπής. Μάλιστα πρόσθεσε πως υπάρχει ένας ακόμη λόγο που κάνει αυτή την εκπομπή, αλλά ζήτησε από την διεύθυνση του σταθμού να αποκαλύψει τον λόγο. 

 Η απάντηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου

 

 

 Το σχόλιο του Κανάκη μετά το 20:25

 
TV & Media
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Χρηστέ μου, τί άλλο θα ακούσουμε! Δεν υπάρχει ρε παιδιά πρωτοτυπία, ό,τι έχουν κάνει οι Αρβύλα αντιγραφή από παλιότερους είναι,όπως εξάλλου και ο Αρναούτογλου - που ομολογουμένως τα αντιγράφει λίγο καθυστερημένα. Ας κάνει ο καθένας όπως μπορεί καλύτερα και το κοινό θα τους κρίνει.
Όλα, ΌΛΑ όμως στην ελληνική τηλεόραση είναι προϊόντα αντιγραφής. Από πρωτότυπες ιδέες... σόρρυ... δοκιμάστε ξανά. Το να βγαίνει λοιπόν ένας που αντιγράφει ξένες ιδέες και να κατηγορεί για αντιγραφή κάποιον άλλο που αντιγράφει ξένες ιδέες είναι απλά γελοίο.
Podcasts μια μόδα που ξεκίνησε έξω το 2004, εξελίχθηκε σε Video Podcasts με την έλευση του Youtube το 2005-6 και εδώ έχουμε στο γκοτ-πλεης εν έτει 2020, τους γνωστούς δυο γαιδάρους να μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα για το ποιος το έκανε πρώτος και ποιος είναι ο προχώ...Το λες και ντεκαντάνς..
Στην ουσία όμως, ο κος.Αρναούτογλου δεν απάντησε κάτι σχετικά με τα περί αντιγραφής, παρά μόνο προσπάθησε να μειώσει τις δηλώσεις Κανάκη, με ορισμένα... επιχειρήματα. Δηλαδή ότι αυτά είναι "αστεία", "κατινιές" ή ότι " ο κόσμος περνάει δύσκολα" και "υπάρχει ακόμα ένας λόγος που το ανέλαβε" (αλλά δεν τον αναφέρει) και άλλα παρόμοια.Ο περισσότερος κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Και φυσικά, το θέμα της αντιγραφής είναι πρωτίστως ηθικό και δεν έχει να κάνει με το αν σ'αρέσει η μία εκπομπή, η άλλη ή καμία.