Καταδικάστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για εξύβριση του Αντώνη Σαμαρά

Καταδικάστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για εξύβριση του Αντώνη Σαμαρά Facebook Twitter
0

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον εκδότη -δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η υπόθεση αφορά μήνυση του κ. Σαμαρά για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ανάρτηση , τον Φεβρουάριο του 2018, του δημοσιογράφου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, φωτογραφίας τύπου meme, που εμφάνιζε τον κ. Σαμαρά να λέει: «Όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι» και βασιζόταν σε παλαιότερο βίντεο προεκλογικής συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία είχε πει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, το αισθάνομαι». Ο κ. Βαξεβάνης συνόδευε την επίμαχη φωτογραφία με το σχόλιο "λες;".

Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε απλή εξύβριση αποδεχόμενο αντίστοιχη εισαγγελική εισήγηση που έκρινε ότι η παράθεση της φωτογραφίας δεν αποτελεί "γεγονός" με σαφές και ορισμένο περιεχόμενο ώστε να στοιχειοθετείται η συκοφαντική ή η απλή δυσφήμιση.

Η επίμαχη ανάρτηση κρίθηκε ότι ήταν προσβλητική για τον μηνυτή τον οποίο εμφάνιζε να εξαπολύει απειλές. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό της πλευράς του κ. Βαξεβάνη ότι επρόκειτο περί απλής σάτιρας . «Δεν αιτιολογείται σάτιρα από το επάγγελμα του κατηγορούμενου», είπε ο Εισαγγελέας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM