Παρατείνεται το lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Παρατείνεται το lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου Facebook Twitter
Παρατείνεται το lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου (Eurokinissi)
0

Παρατείνονται για μία εβδομάδα, έως και την 1η Φεβρουαρίου, τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της παράτασης του lockdwon, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενώ εξακολουθεί να ισχύει η αποστολή SMS στο 13033 (ή οι έντυπες δηλώσεις) για τις προβλεπόμενες έξι κατηγορίες μετακινήσεων. Αλλαγές από σήμερα στον όριο επιβατών σε ταξί και ιδιωτικά οχήματα.

Επίσης, σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9μμ έως τις 5πμ με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις ενώ υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (όσους έχουν ήδη καθοριστεί).

Διορία σε φοιτητές

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να μεταβούν εντός 72 ωρών, προκειμένου να αδειάσουν/ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό την λήξη του μισθωτηρίου από το TaxisNET.

Πού επιτρέπεται το κυνήγι 

Το ψάρεμα και το κυνήγι θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται ωστόσο από την παράταση εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου.

Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου αποκλειστικά εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων - δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης, εκτός τα προβλεπόμενα πρόστιμα, προβλέπεται και ανάκληση των αδειών κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Πρακτορεία στοιχημάτων

Από την επόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, υπό την προϋπόθεση θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άρση σκληρού lockdown σε 4 περιοχές

Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνος και Αργολίδα βγαίνουν από σήμερα από το σκληρό lockdown. Αντίθετα παρατείνονται τα μέτρα για μία ακόμα εβδομάδα στις περιφερειακές ενότητες:

-Βοιωτίας (114 ενεργά κρούσματα και 182 στενές επαφές).

-Λέσβου (59 ενεργά κρούσματα και 123 στενές επαφές).

Και στους δήμους:

-Σπάρτης (με 49 ενεργά κρούσματα)

-Εορδαίας (66 ενεργά κρούσματα)
-Κρόκου (33)
-Σιάτιστας Κοζάνης (13)
-Ασπρόπυργου στην Αττική (78)
-Αχαρνών (175)

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου για τον οικισμό Ρομά στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Τα μέτρα ισχύουν έως και την 1η Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε τέσσερις δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας Σαπών, Θάσου και Χαλκίδας καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά clusters κρουσμάτων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM