Αλλάζει από σήμερα ο αριθμός των επιβατών που επιτρέπεται σε ιδιωτικά επιβατικά οχήματα και σε ταξί, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Από σήμερα στις 6 το πρωί επιτρέπονται μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

 

Ωστόσο, όπως ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», η υπέρβαση του συγκεκριμένου αριθμού επιβατών επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

 

-ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

- άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

 

Επιπλέον, από σήμερα στις 6 το πρωί θα επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα εκτός από τον οδηγό στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

 

Σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ, παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά σε μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.