Μπακογιάννης στο Upfront Initiative: Το «πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες» είναι δικαιολογία για να μην αλλάξει τίποτα

μπακογιάννης Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc/Κώστας Μπακογιάννης
0

«Η λέξη διαφορετικότητα είναι πολύ αφηρημένη. Κάποιοι νιώθουν άβολα μπορεί και να νευριάζουν. Ποιος είναι διαφορετικός; Όλοι είναι. Αυτό είναι αλήθεια. Ζούμε σε έναν κόσμο με διαφορετικότητες. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την έναρξη του Upfront Initiative, του συνεδρίου της LiFO και της Tsomokos

«Δεν είναι όλες οι διαφορετικότητες ίδιες. Άλλες αποτελούν πηγή αθέμιτων διακρίσεων. Επηρεάζουν διαφορετικά τη ζωή και την κάνουν ανυπόφορη. Φορτίο που κουβαλούν και χρειάζεται να απολογούνται. “Δεν με νοιάζει τι κάνει ο τάδε στο κρεβάτι του”. Ο τάδε βγαίνει και το λέει γιατί αυτό που κάνει δεν αφορά μόνο το κρεβάτι του. Αφορά το δικαίωμά του στην κοινωνία. Ζει μια ζωή εξαιρετικά άχαρη εξαιρετικά δυστυχισμένη», επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης

«Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αρκεί να μην μου επιβάλλονται. Πώς να επιβάλλεται η σεξουαλικότητα του άλλου; Μας αναγκάζει να την υιοθετήσουμε; Εκεί που βλέπουν να τους ασκείται εξαναγκασμός, την ασκούν οι ίδιοι. Μπορείς να υπάρχεις, αλλά όχι πολύ δυνατά γιατί θα ξυπνήσεις ανασφάλειες», συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο Upfront Initiative, το συνέδριο της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. 

Κώστας Μπακογιάννης: Το παιχνίδι είναι στημένο και η γυναίκα χάνει

Ο λόγος που τα trans άτομα δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, δεν έχει να κάνει με ανικανότητα δική τους, αλλά με την ανικανότητα των γύρω, να δεχθούν δεχθούν ότι είναι κάποιοι που ξεπερνούν την ανομοιογένεια, επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης. 

«Αυτό δημιουργεί ένα καθεστώς όπου όσο πιο πολλοί αποκλείονται, τόσο πιο δύσκολο ένα άτομο της ομάδας αυτής μπορεί να διακριθεί», υπογράμμισε. «Το άτομο αυτό αναγκάζεται να αντισταθεί σε ένα ωστικό κύμα προκατάληψης. Είναι σαν να είσαι πχ. σε μίτινγκ όπου είναι επικεφαλής ένας άνδρας. Οι γυναίκες θα είναι πιο διστακτικές να εκφράσουν άποψη. Και οι πιο διαλλακτικές, εκείνες που θα υποστούν τις περισσότερες διακοπές. Κατά πάσα πιθανότητα ο μισθός τους θα είναι χαμηλότερος. Η έμφυλη διάκριση αποτελεί κουλτούρα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Η γυναικεία συμπεριφορά μπαίνει στο μικροσκόπιο, σημείωσε. «Έκανε δεν έκανε παιδί, κλπ. Το παιχνίδι είναι στημένο και η γυναίκα χάνει. Επαχθείς διακρίσεις, ο κατάλογος δεν τελειώνει. Άτομα που αποκλείονται λόγο χρώματος κλπ., χλευασμός επειδή ο τρόπος που βιώνουν το φύλο τους δεν ταιριάζει», ανέφερε ακόμη. 

«Η δικαιολογία για να μην αλλάξει τίποτα: πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες. Βολεύει πολιτικούς που δεν θέλουν να νομοθετήσουν και πολίτες που δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Οι υπόλοιποι μπορούμε, θέλουμε και απαιτούμε να προχωρήσουμε σε ένα άλλον κόσμο. Πρόσβαση πρέπει να έχουν όλοι εκεί που μας επιτρέπουν τα όνειρα και οι ικανότητες μας, όχι εκεί που μας  περιορίζουν οι άλλοι», τόνισε ακόμη ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Το ετήσιο μονοήμερο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, διεξάγεται στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Ελλάδα / Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Η θερμοκρασία εδάφους εμφανίστηκε αυξημένη κατά 10-12°C στην Κάτω Αχαΐα και έως 8-10°C στην Πάτρα, στις περιοχές που κάηκαν, γεγονός που πιθανώς επηρεάζει το μικροκλίμα
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ελλάδα / Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ο Τομ Γκρίνγουντ υπέστη πολλαπλά κατάγματα και έμφραγμα - Διακομίσθηκε στο Γενικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - «Η εικόνα ενός καταρρέοντος ΕΣΥ δεν είναι αλήθεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Το υπουργείο κατηγοριοποιεί τους ασθενείς με βάση την τσέπη, εμείς δεν αντιμετωπίσαμε έναν “δισεκατομμυριούχο πολυτραυματία” και κάναμε τα ίδια που κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις, απαντούν οι εργαζόμενοι
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Είναι ταλαιπωρημένος, αγανακτισμένος και πικραμένος» λέει ο δικηγόρος του

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Είναι ταλαιπωρημένος, αγανακτισμένος και πικραμένος» λέει ο δικηγόρος του

«Κρίθηκε και με τη βούλα ότι ο Γιώργος είναι υγιής. Αυτή η περιπέτεια έληξε» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή μετά το πέρας της περιπέτειας του
LIFO NEWSROOM