Δήμτσα στο Upfront Initiative: Γυναίκες στο 37% των διευθυντικών θέσεων στη ΔΕΗ

Δήμτσα στο Upfront Initiative: Γυναίκες στο 37% των διευθυντικών θέσεων στη ΔΕΗ Facebook Twitter
0

Διαρκώς βελτιούμενα βαίνουν τα ποσοστά εκπροσώπησης γυναικών σε ανώτερες θέσεις στη ΔΕΗ, όπως ανέφερε η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, κ. Σοφία Δήμτσα μιλώντας στο 2ο ετήσιο συνέδριο The Upfront Initiative. 

H ΔΕΗ ήταν ο αποκλειστικός "Δωρητής" του συνεδρίου το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωδείο Αθηνών με τη συμμετοχή 65 ομιλητών και 500 συνέδρων. To συνέδριο διοργανώνεται ετησίως από την LiFO και την Tsomokos και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Σεξισμός, ageism, αξιοκρατία και εξέλιξη σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα» που συντόνισε η δημοσιογράφος της LiFO, κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, η κα. Δήμτσα σημείωσε πως στη ΔΕΗ δεν υπάρχει κριτήριο φύλου στις προκηρύξεις ούτε και διακρίσεις στις αμοιβές των εργαζομένων.

Με βάση και την εικόνα από τη ΔΕΗ, η κα. Δήμτσα υπογράμμισε ότι «δεν πιστεύει σε ποσοστώσεις» αναφέρθηκε στα διαρκώς βελτιούμενα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών σε ανώτερες θέσεις στην εταιρεία. Όπως είπε, οι γυναίκες καλύπτουν το 37% των διευθυντικών θέσεων ενώ το ποσοστό αυτό φθάνει στο 42% σε θέσεις μεσαίων στελεχών. 


Ωστόσο, η κα. Δήμτσα υπογράμμισε πως οι προκαταλήψεις στην κοινωνία παραμένουν ισχυρές αναφέροντας ως παράδειγμα πως όταν υπάρχουν ευκαιρίες προσλήψεων σε θέσεις γραμματειακής υποστήριξης δεν υπάρχουν βιογραφικά που έρχονται από από άνδρες εργαζόμενους. 

Αναφερόμενη σε παραδείγματα όπου γυναίκες έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης από άνδρες σε ό,τι αφορά προσωπικές επιλογές περί οικογένειας, η κα. Δήμτσα επεσήμανε ότι οι γυναίκες επαγγελματίες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με σεξιστικές συμπεριφορές, ιδίως σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 29.3.2023

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM