Τζον Λένον – Γιόκο Όνο: Στο «φως» αδημοσίευτα πλάνα από τη ζωή τους (Βίντεο)

Τζον Λένον – Γιόκο Όνο: Στο «φως» αδημοσίευτα πλάνα από τη ζωή τους (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Στις 16 Απριλίου με την κυκλοφορία της επανέκδοσης του «John Lennon/Plastic Ono Band-The Ultimate Collection», θα κυκλοφορήσει και το βίντεο κλιπ του «Look at Me» με μοναδικά πλάνα από το σπίτι του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνo, τα οποία βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο κλιπ θα περιλαμβάνει σκηνές από τα γυρίσματα, που είχαν γίνει για δύο μικρού μήκους ταινίες του ζευγαριού με το όνομα «Film No. 5 - Smile» και «Two Virgins». Τα πλάνα, κυκλοφόρησαν σε μία πρώτη φάση σε διπλή οθόνη από το κανάλι John Lennon Estate στο YouTube, προκειμένου να προϊδεάσουν το κοινό και να πάρουν μία γεύση από τη ζωή του διάσημου ζεύγους.

Η Γιόκο Όνο είχε γράψει στον πρόλογο της επανέκδοσης: «Με τα άλμπουμ των Plastic Ono Band, άρεσε και στον Τζον και σ' εμένα η ιδέα αυτής της όντως καθαρής, βασικής, ειλικρινούς πραγματικότητας, που επρόκειτο να δώσουμε στον κόσμο. Επηρεάζαμε άλλους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους κουράγιο, δίνοντας αξιοπρέπεια σε ένα συγκεκριμένο στυλ εύθραυστου και δυνατού, που εκείνη την εποχή δεν ήταν αποδεκτό από την κοινωνία. Ήταν επανάσταση να πει ένας Beatle: "Άκου, είμαι ανθρώπινος, είμαι πραγματικός”. Χρειάστηκε πολύ κουράγιο για να το κάνει».

Η διευρυμένη επανέκδοση του άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει με αφορμή τα 50ά του γενέθλια, περιλαμβάνει συνολικά 87 ηχογραφήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακουστεί ξανά, εκ των οποίων οι 14 θα είναι χωρίς καμία επέμβαση του παραγωγού Φιλ Σπέκτορ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM