Τζίνα Ρόουλαντς: Η «Άλι» του «The Notebook» πάσχει από Αλτσχάιμερ 

Τζίνα Ρόουλαντς: Η «Άλι» του «The Notebook» πάσχει από Αλτσχάιμερ  Facebook Twitter
0

Η Τζίνα Ρόουλαντς πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, όπως ανακοίνωσε ο γιος της, σκηνοθέτης Νικ Κασσαβέτης. 

Ο Κασσαβέτης, ο οποίος σκηνοθέτησε τη μητέρα του στο «The Notebook» του 2004, είπε ότι η Τζίνα Ρόουλαντς βρίσκεται σε κατάσταση «πλήρους άνοιας», μιλώντας στο Entertainment Weekly. 

Η βραβευμένη με τέσσερα Έμμυ και δύο Χρυσές Σφαίρες, Τζίνα Ρόουλαντς είναι ένα είδωλο της κινηματογραφικής οθόνης περισσότερο γνωστή για τις αναγνωρισμένες συνεργασίες της με τον σύζυγό της Τζον Κασσαβέτης, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών "A Woman Under the Influence" (1974) και "Gloria" (1980) . Και οι δύο ερμηνείες της κέρδισαν υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, ενώ έλαβε τιμητικό Όσκαρ το 2015.

Ο Νικ Κασσαβέτης είπε στο Entertainment Weekly ότι η νόσος Αλτσχάιμερ της μητέρας του γίνεται ακόμα πιο σουρεαλιστική για εκείνον, δεδομένου ότι τη σκηνοθέτησε ως γυναίκα με άνοια στο «The Notebook». «Έβαλα τη μητέρα μου να παίξει τη μεγαλύτερη Άλι και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για το Αλτσχάιμερ, θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί σχετικά με αυτό, και τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ίδια πάσχει από Αλτσχάιμερ», είπε ο Κασσαβέτης. «Είναι σε πλήρη άνοια. Και είναι τόσο τρελό – το ζήσαμε, εκείνη το έκανε και τώρα είναι στη ζωή μας».

Η Τζίνα Ρόουλαντς έπαιξε την «Άλι» ως ηλικιωμένη γυναίκα στο "The Notebook", ενώ τη νεότερη εκδοχή του χαρακτήρα έπαιζε η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς με συμπρωταγωνιστές τον Ράιαν Γκοσλινγκ ως νεαρό Νόα και τον Τζέιμς Γκάρνερ ως ηλικιωμένο. Η ταινία απέσπασε 117 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και παραμένει ως σήμερα, μία από τις πιο δημοφιλείς ρομαντικές ταινίες της δεκαετίας του 2000.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ο Νικ Κασσαβέτης είπε ότι δεν έχει τίποτα άλλο παρά όμορφες αναμνήσεις από τη συνεργασία με τη μητέρα του στο πλατό του «The Notebook». 

Ο τελευταίος ρόλος της Ρόουλαντς ήταν στην κωμωδία του 2014 "Six Dance Lessons in Six Weeks", με συμπρωταγωνιστή τον Cheyenne Jackson.

Με πληροφορίες από το Variety

 
 


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM