Τζέιμς Κάμερον: Είχα προειδοποίησει για την άνοδο του AI με το «Terminator»

Τζέιμς Κάμερον: Είχα προειδοποίησει για την άνοδο του AI με το «Terminator» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είχε προειδοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) το 1984 στο «Terminator», αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία «δεν τον άκουσε».

«Σας προειδοποίησα το 1984 και δεν ακούσατε» είπε ο Κάμερον αναφερόμενος στην κλασική επιστημονικής φαντασίας ταινία του «Terminator».

Παράλληλα, ο σκηνοθέτης εκτίμησε ότι εκτός από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί απειλή και για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Πιστεύω ότι θα μπούμε στον ισοδύναμο αγώνα πυρηνικών όπλων με την τεχνητή νοημοσύνη και αν δεν το εξελίξουμε εμείς, οι άλλοι σίγουρα θα το κάνουν, και έτσι τότε θα κλιμακωθεί. Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια τεχνητή νοημοσύνη σε ένα πεδίο μάχης, να γίνεται πόλεμος από τους υπολογιστές με μια ταχύτητα που οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να παρέμβουν και να μην έχετε ικανότητα να το αποκλιμακώσετε», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Τζέιμς Κάμερον είπε ότι δεν πιστεύει ότι η τεχνολογία πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους σεναριογράφους, λέγοντας σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Ποτέ δεν είναι θέμα ποιος το έγραψε, είναι ζήτημα αν είναι μια καλή ιστορία».

«Απλώς δεν πιστεύω προσωπικά ότι ένας ασώματος νους αναπαράγει αυτά που είπαν άλλα ενσαρκωμένα μυαλά - για τη ζωή που είχαν, για την αγάπη, για το ψέμα, για τον φόβο, για τη θνητότητα- απλώς τα βάζει όλα μαζί σε μια σαλάτα λέξεων και μετά τα αναμασά [...] Δεν πιστεύω ότι έχει κάτι που θα συγκινήσει το κοινό», εκτίμησε ο Καναδός σκηνοθέτης.

Ο Κάμερον είπε επίσης ότι «σίγουρα δεν θα τον ενδιέφερε» να γράψει η τεχνητή νοημοσύνη σενάρια για ταινία του, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επηρεάσει τη βιομηχανία.

«Ας περιμένουμε 20 χρόνια και αν μια τεχνητή νοημοσύνη κερδίσει Όσκαρ καλύτερου σεναρίου, νομίζω ότι πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά», πρόσθεσε.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ