Τζέικ Γκίλενχαλ: Πώς μετέτρεψε το πρόβλημα όρασής του σε πλεονέκτημα

Τζέικ Γκίλενχαλ: Πώς έκανε το πρόβλημα όρασης του προτέρημα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Τζέικ Γκίλενχαλ μίλησε για το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει και για τον τρόπο που αυτό τον έχει βοηθήσει στην υποκριτική. 

Ο διάσημος πρωταγωνιστής Τζέικ Γκίλενχαλ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Hollywood Reporter» μίλησε για το πρόβλημα όρασής του και πως το έχει «εκμεταλλευτεί» στην υποκριτική. Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός γεννήθηκε με ένα «τεμπέλικο μάτι» που αποκαταστάθηκε με φυσικό τρόπο ενώ φοράει διορθωτικούς φακούς από τότε που ήταν 6 ετών. 

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι πλεονέκτημα» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ήξερα ποτέ κάτι διαφορετικό. Όταν δεν μπορώ να δω το πρωί, πριν βάλω τα γυαλιά μου, είναι ένα διάστημα όπου μπορώ να είμαι με τον εαυτό μου». 

Ο Γκίλενχαλ σημείωσε ότι το πρόβλημα όρασής του μερικές φορές βελτιώνει την υποκριτική του δεινότητα. Για παράδειγμα, όταν έπαιζε στην ταινία «Southpaw» του 2015 και η αστυνομία είπε στον χαρακτήρα που υποδυόταν ότι η κινηματογραφική σύζυγός του πέθανε, ο Γκίλενχαλ αφαίρεσε τους φακούς επαφής του για να αναγκάσει τον εαυτό του να ακούσει προσεκτικά. 

Το 2017 ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, είχε αποκαλύψει στην Telegraph ότι στο σχολείο φορώντας μεγάλα γυαλιά είχε προκαλέσει ανεπιθύμητη συμπεριφορά και πειράγματα

«Ήμουν εύκολος στόχος» είπε για τα σχολικά του χρόνια. «Και ήμουν πάντα ένα ευαίσθητο παιδί». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM