«Δεν μπορώ καν να δω»: Η Τζούντι Ντεντς αποσύρεται από την υποκριτική λόγω τύφλωσης

«Δεν μπορώ καν να δω»: Η Τζούντι Ντεντς αποσύρεται από την υποκριτική λόγω τύφλωσης Facebook Twitter
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Τζούντι Ντεντς
0

Η Τζούντι Ντεντς αποσύρεται από την υποκριτική λόγω της επιδείνωσης της όρασής της σε βαθμό τύφλωσης.   

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο το Σαββατοκύριακο για το κατά πόσο έχει σχέδια για μελλοντικούς ρόλους, η Τζούντι Ντεντς απάντησε: «Όχι, όχι, δεν μπορώ καν να δω!». Εκπρόσωποι της 89χρονης βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουν. 

Στο Chelsea Flower Show, η Ντεντς συνέχισε λέγοντας ότι έχει άλλα σχέδια στα σκαριά, δηλώνοντας: «Βγήκε το βιβλίο μας (σ.σ. Shakespeare: The Man Who Pays the Rent), θα πάμε στο Cheltenham book fair (σ.σ. φεστιβάλ λογοτεχνίας) και μετά θα κάνω τρεις παραστάσεις με τον Χάιλς Μπράντρεθ». 

Η Ντεντς ζει με ηλικιακό εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, ο οποίος επηρεάζει περισσότερους από 700.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει μιλήσει ανοιχτά για τη φθίνουσα όρασή της, λέγοντας στον δημοσιογράφο Λουί Θερού το 2022: «Δεν θέλω να αποσυρθώ. Δεν κάνω πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή επειδή δεν μπορώ να δω. Είναι άσχημο». «Έχω φωτογραφική μνήμη, οπότε αν κάποιος μου πει "αυτή είναι η ατάκα σου...", μπορώ να το κάνω» εξήγησε τότε, στη συνέντευξή της. 

Πέρυσι, δήλωσε στη Sunday Mirror ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει λύσεις, αλλά «δεν μπορώ να δω πια σε ένα κινηματογραφικό πλατό και δεν μπορώ να δω για να διαβάσω». «Μου είναι δύσκολο να αναλάβω έναν ρόλο ανεξάρτητα από τη διάρκειά του. Δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο». 

Η Ντεντς είναι εδώ και καιρό ειλικρινής σχετικά με τις επιπτώσεις της πάθησής της στην επαγγελματική της ζωή και την ανάγκη της να απομνημονεύει προφορικά τις ατάκες της πριν βγει στο πλατό. Το 2021, έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία Μπέλφαστ του Κένεθ Μπράνα.    

Ο τελευταίος της ρόλος στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία Spirited του 2022. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM