Τέιλορ Σουίφτ: Το μουσείο V&A απευθύνεται στους Swifties αναζητώντας σύμβουλο

Τέιλορ Σουίφτ: Βρετανικό μουσείο προσφέρει καριέρα σε «Swifties»  Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Μια ασυνήθιστη ευκαιρία για εργασία προσφέρει το μουσείο V&A του Λονδίνου σε πιστούς θαυμαστές της Τέιλορ Σουιφτ.  

Το μουσείο της Μεγάλης Βρετανίας δίνει τη δυνατότητα σε έναν φανατικό θαυμαστή της Τέιλορ Σουίφτ να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για να βοηθήσει τους έφορους να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ποπ κουλτούρα. Αυτή θα είναι μια από της πολλές θέσεις συμβούλων που έχουν δημιουργηθεί από το μουσείο V&A για να αναπτύξει τις γνώσεις του σχετικά με εξειδικευμένα θέματα και σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις. 

Το εν λόγω μουσείο του Λονδίνου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θέλει να επικοινωνήσει με «Swifties» ενόψει του ευρωπαϊκού tour της Αμερικανίδας σταρ καθώς θέλει να αποκτήσει «γνώσεις σχετικά με την κουλτούρα και τη χειροτεχνία γύρω από τις χειροποίητες επιγραφές, τα βραχιολάκια φιλίας και τα αναμνηστικά για την Τέιλορ Σουίφτ». Τα βραχιόλια φιλίας στα οποία αναφέρεται το μουσείο είναι αυτά τα οποία ανταλλάσσουν οι φανς της Τέιλορ Σουίφτ στις συναυλίες της.  

Το λονδρέζικο μουσείο ωστόσο, δεν σταματάει στην μελέτη του φαινομένου Τέιλορ Σουίφτ. Παράλληλα ενδιαφέρεται να μελετήσει και άλλες σύγχρονες πολιτισμικές τάσεις. Άλλοι ρόλοι συμβούλων που προτείνει είναι μεταξύ άλλων θέσεις για τους λάτρεις των emojis και αντικειμένων όπως τα παπούτσια Crocs, ενώ, όπως αναφέρεται στο site του μουσείου, προσφέρονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή μηδενικών ωρών. Στο παρελθόν μάλιστα έχει προσλάβει φαν των LEGO ή και των Pokemon. 

Το μουσείο επισήμανε πως οι ρόλοι αυτοί είναι «τμήμα μιας προσπάθειας να συμπληρωθεί περαιτέρω η τεράστια γνώση των εφόρων εντός των τοίχων του μουσείου και να φέρουν την τεχνογνωσία των απλών πολιτών σε άκρως εξειδικευμένες πολιτισμικές θέσεις». 

Στο πλαίσιο της εργασίας τους, οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να κάνουν καριέρα ως «Swifties» θα συναντηθούν με την ομάδα εφόρων του λονδρέζικου μουσείου για να μοιραστούν τις γνώσεις τους. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι δουλειά έχει να διδάσκεται η Τέιλορ Σουίφτ στο Χάρβαρντ;

Μουσική / Τι δουλειά έχει να διδάσκεται η Τέιλορ Σουίφτ στο Χάρβαρντ;

Η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Χάρβαρντ, Στέφανι Μπαρτ, εξηγεί σε κείμενό της στο «The Atlantic» γιατί επέλεξε να διδάξει ένα μάθημα με τίτλο «Η Τέιλορ Σουίφτ και ο κόσμος της» στο εξάμηνο που μόλις ξεκίνησε.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM