Ταραντίνο για Γουάινστιν: Είναι δράκος με δύο κεφάλια

Ταραντίνο για Γουάινστιν: Είναι δράκος με δύο κεφάλια Facebook Twitter
EPA
0

Ως «δράκο με δύο κεφάλια» περιέγραψε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο τον κρατούμενο πλέον για σεξουαλικά εγκλήματα, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης μίλησε στο γερμανικό Der Spiegel για την αμφιλεγόμενη σχέση του με τον παραγωγό. «Ήταν κάτι σαν πατέρας μου» είπε ο Ταραντίνο μη μπορώντας να εκφράσει αυτό που πραγματικά ένιωθε για αυτόν.

«Ίσως αυτό να ακούγεται σαν υπεκφυγή, αλλά όταν βλέπω μια φωτογραφία του Χάρβεϊ τα τελευταία χρόνια ή υπάρχει μια νέα εξέλιξη, δεν σκέφτομαι: το γουρούνι - χαίρομαι που έφυγε», είπε ο σκηνοθέτης.

«Ήμουν απλά λυπημένος. Ήταν δράκος με δύο κεφάλια» είπε ο Ταραντίνο με τον οποίο ο Γουάινστιν είχε συνεργαστεί σχεδόν σε όλες τις ταινίες του, μεταξύ αυτών και των εμπορικών επιτυχιών «Pulp Fiction» και «Άδοξοι μπάσταρδη».

Το 2017 έγιναν γνωστές οι πρώτες καταγγελίες κατά του παραγωγού. Ο Γουάινστιν έχει πλέον καταδικαστεί για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση γυναικών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης το 2018 μαζί με άλλους σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Τζέικ Τζίλενχαλ και η Μέριλ Στριπ, κατέθεσε αγωγή, δηλώνοντας ότι η εταιρεία Γουάινστιν του χρωστάει πάνω από τέσσερα εκατ. δολάρια σε δικαιώματα.

Ο Ταραντίνο ζητοούσε 300.000 δολάρια για το Grindhouse, 575.000 δολάρια για το Άδοξοι Μπάσταρδη, 1,25 εκατ. δολάρια για το Django, ο Τιμωρός και σχεδόν 2,5 εκατ. δολάρια για την ταινία Οι Μισητοί Οκτώ.

Με πληροφορίες του Der Spiegel  

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ