Τα πρώτα αποσπάσματα της «απαγορευμένης» ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ παρά την κόντρα που φέρεται να είχε ξεσπάσει μεταξύ της εταιρείας και του γιου της ηθοποιού, Γιάννη Παπαμιχαήλ.

 

 

«Για πρώτη φορά, μετά από 54 χρόνια, προβάλλουμε απόσπασμα από την ταινία «Aliki My Love», σε σκηνοθεσία Rudolph Mate, που έκανε πρεμιέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σαν σήμερα το 1964. Η αποκατάσταση της ταινίας κατάφερε να υλοποιηθεί πριν λίγους μήνες, και σύντομα θα διατεθεί προς το κοινό, σε συλλεκτική έκδοση», αναφέρει η ανακοίνωση της Finos Film.

 

H κόντρα για την προβολή

 

Η ιστορία της ταινίας είναι παλιά και το φιλμ είχε γίνει γνωστό ως «η απαγορευμένη ταινία της Αλίκης», ωστόσο η ταινία χάθηκε μέσα στο χρόνο και δημιούργησε έναν θρύλο γύρω από το περιεχόμενό της καθώς λέγεται πως είχε αρκετές τολμηρές σκηνές.

 

Ο γιος της ηθοποιού όμως είχε δηλώσει δυσαρεστημένος με την απόφαση της εταιρείας να προβάλει το φιλμ και είχε προειδοποιήει για νομική αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

«Θέλω να δω το περιεχόµενο της ταινίας και τότε θα αποφασίσω αν συµφωνώ ή όχι µε το να βγει», είχε επισημάνει σε δηλώσεις του στις αρχές του χρόνου. Η εταιρεία πάντως είχε απαντήσει ότι στόχος της δεν είναι να σπιλώσει κανέναν.