ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Tα πρώτα πλάνα από την «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη δόθηκαν στη δημοσιότητα

Tα πρώτα πλάνα από την «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη δόθηκαν στη δημοσιότητα Facebook Twitter
1

Τα πρώτα αποσπάσματα της «απαγορευμένης» ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη δημοσίευσε η Φίνος Φιλμ παρά την κόντρα που φέρεται να είχε ξεσπάσει μεταξύ της εταιρείας και του γιου της ηθοποιού, Γιάννη Παπαμιχαήλ.

«Για πρώτη φορά, μετά από 54 χρόνια, προβάλλουμε απόσπασμα από την ταινία «Aliki My Love», σε σκηνοθεσία Rudolph Mate, που έκανε πρεμιέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σαν σήμερα το 1964. Η αποκατάσταση της ταινίας κατάφερε να υλοποιηθεί πριν λίγους μήνες, και σύντομα θα διατεθεί προς το κοινό, σε συλλεκτική έκδοση», αναφέρει η ανακοίνωση της Finos Film.

H κόντρα για την προβολή

Η ιστορία της ταινίας είναι παλιά και το φιλμ είχε γίνει γνωστό ως «η απαγορευμένη ταινία της Αλίκης», ωστόσο η ταινία χάθηκε μέσα στο χρόνο και δημιούργησε έναν θρύλο γύρω από το περιεχόμενό της καθώς λέγεται πως είχε αρκετές τολμηρές σκηνές.

Ο γιος της ηθοποιού όμως είχε δηλώσει δυσαρεστημένος με την απόφαση της εταιρείας να προβάλει το φιλμ και είχε προειδοποιήει για νομική αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Θέλω να δω το περιεχόµενο της ταινίας και τότε θα αποφασίσω αν συµφωνώ ή όχι µε το να βγει», είχε επισημάνει σε δηλώσεις του στις αρχές του χρόνου. Η εταιρεία πάντως είχε απαντήσει ότι στόχος της δεν είναι να σπιλώσει κανέναν.

Πολιτισμός
1

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM