Στέλλα Γκρέκα: Η Φίνος Φιλμ την αποχαιρετά με αδημοσίευτα στιγμιότυπα

Στέλλα Γκρέκα: Η Φίνος Φιλμ την αποχαιρετά με αδημοσίευτα στιγμιότυπα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram / Finos Film
0

Τη Στέλλα Γκρέκα που πέθανε σε ηλικία 103 ετών αποχαιρέτησε η Φίνος Φιλμ, με μια δημοσίευση στο Instagram.

Η παρουσία της τραγουδίστριας του ελαφρού ρεπερτορίου στον κινηματογράφο, ξεκίνησε μετά τον γάμο της με τον σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκο. Με δύο ασπρόμαυρα στιγμιότυπα από ταινίες, στις οποίες συμμετείχε η Στέλλα Γκρέκα, η Φίνος Φιλμ αποχαιρέτησε την τραγουδίστρια «με φωνή», όπως γράφει, «σαν βιολοντσέλο».

Το μήνυμα της εταιρείας παραγωγής συνοδεύουν δύο αδημοσίευτα στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας «Μαρίνα» στην Ύδρα.

Αναλυτικά, η δημοσίευση γράφει:

«Η αγαπημένη τραγουδίστρια και ηθοποιός με φωνή σαν βιολοντσέλο, η Στέλλα Γκρέκα, έφυγε προχτές από την ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 103 ετών. Ερμήνευσε μοναδικά μερικές από τις ωραιότερες και διαχρονικότερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου, χάρη στην κομψή και απέριττη έκφρασή της.

Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της, μετά τον γάμο της με τον σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκο το 1942. Ήταν αρχές του 1945 όταν ο Λάσκος γύριζε την ταινία «Ραγισμένες Καρδιές» και ο Φίνος τον παρότρυνε να συμμετέχει η Στέλλα με έναν μικρό ρόλο, ερμηνεύοντας παράλληλα και δύο τραγούδια με την μελωδική της φωνή.

Στέλλα Γκρέκα: Η Φίνος Φιλμ την αποχαιρετά με αδημοσίευτα στιγμιότυπα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram / Finos Film

Το 1946 τραγούδησε για τις ανάγκες της ταινίας «Πρόσωπα Λησμονημένα» ντουμπλάροντας την Μιράντα Μυράτ, ενώ το 1947 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Μαρίνα» του Αλέκου Σακελλάριου. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Ύδρα και όπως έχει δηλώσει η ίδια “Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για μένα σε ένα νησί όλο γλύκα. Υπέροχοι άνθρωποι και ατμόσφαιρα, ενώ αισθανόμουν ότι είχα πάει στην άλλη άκρη του κόσμου, αφού η μετακίνηση μέχρι εκεί έγινε με καΐκι!”

Οι φωτογραφίες που μοιραζόμαστε σήμερα δεν έχουν δημοσιευτεί ξανά και είναι από τα γυρίσματα της «Μαρίνας» στην Ύδρα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
Αντίο Στέλλα Γκρέκα».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM