Σμαραγδής για την ταινία «Καποδίστριας»: «Χρωστάμε περίπου 800.000 ευρώ»

Σμαραγδής για την ταινία «Καποδίστριας»: «Χρωστάμε περίπου 800.000 ευρώ» Facebook Twitter
Φωτ. Γιάννης Σμαραγδής / NDP
0

Για την ταινία «Καποδίστριας» αλλά και την εισπρακτική επιτυχία που σημειώνει μετά την κυκλοφορία της, μίλησε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό» μίλησε εκτενώς για την ταινία «Καποδίστριας», δηλώνοντας ξαφνιασμένος με την εισπρακτική επιτυχία που σημειώνει τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα εισιτήρια, αν μπορούσα να την έβλεπαν δωρεάν, θα το έκανα. Με ξάφνιασε που έχουν κοπεί σε δύο εβδομάδες 480.000 εισιτήρια, είναι υπερβολικό νούμερο», ανέφερε αρχικά.

«Υπήρχαν πολλοί δωρητές που δεν ήθελαν να πουν το όνομά τους και βεβαίως η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όλοι αυτοί βοήθησαν την ταινία σαν εθνικό χρέος, να είναι καλά. Χρωστάμε για την ταινία περίπου 800.000 ευρώ, αλλά ελπίζω ότι θα τακτοποιηθεί το χρέος», συνέχισε.

«Δεν έκανα ποτέ τις ταινίες για να πάρω χρήματα, σε καμία ταινία δεν έχω πάρει χρήματα. Στα 5 εκατομμύρια, περίπου το 1 εκατομμύριο είναι η αμοιβή μου. Εάν είχα πάρει αυτό το ποσό, που ήταν η αμοιβή για την ταινία «Καποδίστριας», η ταινία αυτή θα ήταν άλλη», συμπλήρωσε.

«Δεν παίρνω χρήματα από τις ταινίες μου, δόξα τω Θεώ έχω τη σύνταξή μου. Δεν έχω προσδοκίες για την ταινία. Τα νούμερα, οι κατατάξεις και η κρίση των ειδικών, δεν με ενδιαφέρουν» ανέφερε κλείνοντας ο Γιάννης Σμαραγδής.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Σον Μπέικερ και η Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κάμπερμπατς, Μπέικερ και Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη διασκευή ευπώλητου βιβλίου, ο οσκαρικός δημιουργός υπογράφει σενάριο και παραγωγή του «Left-Handed Girl», ενώ ο Αλέξανδρος Ρήγας επισκέπτεται ξανά την ημιτελή σειρά «Τι Ψυχή θα παραδώσεις Μωρή».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΚΑΙΛΙ ΤΖΕΝΕΡ CRITICS CHOICE AWARDS

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Βραβεύτηκε στα Critics Choice Awards - Το πρώτο δημόσιο «σ' αγαπώ» στην Κάιλι Τζένερ

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός κρατά χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του, έκανε μια σπάνια και τρυφερή αναφορά στη σύντροφό του
THE LIFO TEAM