Σινέντ Ο' Κόνορ: Σε μια σπάνια εμφάνιση τραγουδά συγκλονιστικά και δηλώνει «Ήμουν πάντα Μουσουλμάνα και δεν το γνώριζα»

Σινέντ Ο' Κόνορ: Σε μια σπάνια εμφάνιση τραγουδά συγκλονιστικά και δηλώνει «Ήμουν πάντα Μουσουλμάνα και δεν το γνώριζα» Facebook Twitter
5

Σε μια από τις πολύ σπάνιες πλέον τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η Σινέντ Ο' Κόνορ μίλησε για το πώς ασπάστηκε το Ισλάμ και έδωσε δύο συγκλονιστικές ερμηνείες.

Φορώντας χιτζάμπ, και με διάθεση να μιλήσει ανοιχτά για την μουσουλμανική της πίστη, η ιρλανδή τραγουδίστρια δήλωσε πώς αισθάνθηκε «στο σπίτι» της όταν διάβασε το Κοράνι. Η τραγουδίστρια, η οποία επιστρέφει στα live, μετά από μια πενταετή παύση με πολλές αμήχανες στιγμές στα σόσιαλ μίντια, λέει ότι συχνά φοράει χιτζάμπ ως σύμβολο των νέων θρησκευτικών της πεποιθήσεων.

Δήλωσε πως όταν διάβασε το Κοράνι συνειδητοποίησε ότι ήταν στην ουσία όλη τη ζωή  μουσουλμάνα και πως απλά δεν το είχε καταλάβει.

 

«Είμαι 52 ετών. Μεγάλωσα σε μια πολύ διαφορετική Ιρλανδία από αυτήν που υπάρχει τώρα και ήταν μια θρησκευτικά πολύ καταπιεσμένη χώρα. Και όλοι ήταν δυστυχισμένοι. Κανείς δεν έπαιρνε καμία χαρά από το Θεό», δήλωσε.

Η τραγουδίστρια ρωτήθηκε αν σκέφτεται να επιστρέψει στη μουσική καθώς ξεκινά μια σειρά περιορισμένων περιοδειών στην Ιρλανδία ή αν έχει για πάντα αφήσει στην άκρη την καριέρα της, αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρη αν είχε πια ακροατήριο. «Εργάστηκα πραγματικά τόσο σκληρά για χρόνια, είχα "καεί". Έτσι, αυτό που θα κάνω τώρα είναι κάτι σαν επιστροφή», είπε.

«Νόμιζα ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πια. Νόμιζα ότι κανείς δεν θα αγόραζε εισιτήρια και ότι δεν θα έκανα καμιά συναυλία», είπε.

Η Σινέντ Ο' Κόνορ έδωσε κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή Late Late Show δύο ερμηνείες που εντυπωσίασαν καθώς τραγούδησε το Rainy Night in Soho και το Nothing Compares 2U, ένα τραγούδι που την έκανε θρύλο το οποίο είχε γράψει ο αείμνηστος Prince.

 
 

.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
THE LIFO TEAM
Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Πολιτισμός / Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συγγραφέας και ηθοποιός συνελήφθη στις 16 Νοεμβρίου 2025, αφού βρέθηκε στην τσάντα του ποσότητα ουσίας που περιείχε MDMA.
THE LIFO TEAM
Ο Camus, το Sirat και η επιστροφή της κινηματογραφικής αγωνίας

Πολιτισμός / Ο Καμύ του Φρανσουά Οζόν, το Sirat και η επιστροφή της κινηματογραφικής αγωνίας

Από το νέο The Stranger του François Ozon μέχρι το εφιαλτικό Sirat, το σινεμά δείχνει να ξαναβρίσκει μια παλιά του εμμονή: την αγωνία, τη ναυτία, την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει χάσει το σταθερό του νόημα. Και ίσως αυτό να μην είναι καθόλου τυχαίο.
THE LIFO TEAM
Fairuz: όταν ο ύμνος της λιβανέζικης αντοχής αρχίζει να ακούγεται σαν θρήνος

Πολιτισμός / Fairuz: όταν ο ύμνος της λιβανέζικης αντοχής αρχίζει να ακούγεται σαν θρήνος

Το πιο εμβληματικό πατριωτικό τραγούδι της Fairuz δεν ακούγεται πια για όλους ως ύμνος ελπίδας. Για πολλούς νεότερους Λιβανέζους, το Bahebak Ya Lebnan κουβαλά πλέον μαζί του τον πόλεμο, τη νοσταλγία και την εξάντληση μιας χώρας που μοιάζει να επιστρέφει ξανά και ξανά στην ίδια πληγή.
THE LIFO TEAM
Ο Bruce Springsteen ξανακάνει το ροκ πολιτική πράξη

Πολιτισμός / Ο Bruce Springsteen ξανακάνει το ροκ πολιτική πράξη

Με νέα πολιτικά τραγούδια, ανοιχτές επιθέσεις στον αυταρχισμό και μια περιοδεία που ξεκινά από τη Μινεάπολη, ο Springsteen επιστρέφει όχι ως θρύλος της ροκ που αναπολεί το παρελθόν, αλλά ως καλλιτέχνης που επιμένει να μιλά στο παρόν.
THE LIFO TEAM
Agnès Debizet: η αυτοδίδακτη καλλιτέχνις που μετέτρεψε το σπίτι της σε σύμπαν

Πολιτισμός / Agnès Debizet: η αυτοδίδακτη καλλιτέχνις που μετέτρεψε το σπίτι της σε σύμπαν

Το σπίτι της Agnès Debizet στο Marais δεν λειτουργεί απλώς ως κατοικία ή ατελιέ, αλλά ως ολόκληρο έργο τέχνης. Και η νέα της έκθεση στη Galerie Gastou φέρνει στο προσκήνιο μια δημιουργό που δούλευε για δεκαετίες σχεδόν έξω από τα φώτα.
THE LIFO TEAM
Τι κάνουν το American Psycho και η Marina Abramovic στο νέο Tristan του Met;

Πολιτισμός / Τι κάνουν το American Psycho και η Marina Abramovic στο νέο Tristan του Met;

Το νέο Tristan του Met δεν πουλά μόνο Wagner και μεγάλα ονόματα, αλλά μια ολόκληρη αισθητική μηχανή: μαχαίρια, διπλασιασμούς, προβολές, σωσίες και εικαστικές αναφορές που πηγαίνουν από τη Marina Abramovic ως το American Psycho.
THE LIFO TEAM
Τι έδειξε η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην Ασίνη

Πολιτισμός / Τι έδειξε η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην Ασίνη

Χάρη στην ευνοϊκή τοποθεσία της, που προσφέρει ένα φυσικό λιμάνι, αλλά και ένα ύψωμα που συνέβαλε στην αμυντική της ικανότητα, η θέση αυτή κατοικήθηκε ήδη από τους προϊστορικούς, με μία συνέχεια έως τους ιστορικούς χρόνους
THE LIFO TEAM
Ο Jeff Koons βάζει το Balloon Dog στα επετειακά μπουκάλια της Evian

Πολιτισμός / Ο Jeff Koons βάζει το Balloon Dog στα επετειακά μπουκάλια της Evian

Η νέα συνεργασία της Evian με τον Jeff Koons φέρνει το Balloon Dog σε ροζ και μπλε εκδοχή πάνω σε συλλεκτικές φιάλες still και sparkling water. Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: art branding για τραπέζια που θέλουν να φαίνονται πιο ακριβά απ’ ό,τι είναι.
THE LIFO TEAM
Μουσείο στο Μόναχο επιστρέφει πίνακα που πουλήθηκε στα χρόνια του ναζισμού

Πολιτισμός / Μουσείο στο Μόναχο επιστρέφει πίνακα που πουλήθηκε στα χρόνια του ναζισμού

Το Interieur mit Kindern (Die Geschwister) βρισκόταν από το 1972 στις Βαυαρικές Κρατικές Συλλογές Ζωγραφικής. Τώρα επιστρέφει στους απογόνους του Goldschmidt, μετά την έρευνα που έδειξε ότι η πώλησή του συνδέεται άμεσα με τις διώξεις του ναζιστικού καθεστώτος.
THE LIFO TEAM
Το Λούβρο κρατά το στέμμα, αλλά η πολιτιστική αίγλη μετακινείται

Πολιτισμός / Το Λούβρο κρατά το στέμμα, αλλά η πολιτιστική αίγλη μετακινείται

Τα 100 πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου υποδέχθηκαν πάνω από 200 εκατ. επισκέπτες το 2025, όμως το πραγματικό νέο δεν είναι μόνο ότι το Λούβρο έμεινε πρώτο. Είναι ότι η Σεούλ, η Σαγκάη και το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δείχνουν πού μετακινείται σήμερα ο παγκόσμιος πολιτιστικός πυρετός.
THE LIFO TEAM
Γιατί η συλλογή Gelman με έργα της Frida Kahlo δεν έμεινε στο Μεξικό

Πολιτισμός / Γιατί η συλλογή Gelman με έργα της Frida Kahlo δεν έμεινε στο Μεξικό

Με αφορμή νέα ανοιχτή επιστολή και τη δημόσια πίεση που μεγαλώνει, η υπόθεση της Gelman Collection επιστρέφει όχι μόνο ως θέμα της αγοράς τέχνης, αλλά ως ερώτημα για το ποιος αποφασίζει τελικά για την τύχη μιας εμβληματικής πλευράς της μεξικανικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν θα σχολιάσω το ολο θεμα Islam και χιτζαμπ..Απλα το Nothing compares 2 u ηταν γραμμενο απο τον Prince για ενα συγκροτημα '' προστατευόμενων '' του , τους Family ( και εκει εμφανιστηκε δισκογραφικά πρωτη φορα )Η Sinead δεν ειχε καμμια συμμετοχη στη δημιουργια του , απλα το διασκευασε ( υπεροχα βεβαια..)