Σινέντ Ο' Κόνορ: Σε μια σπάνια εμφάνιση τραγουδά συγκλονιστικά και δηλώνει «Ήμουν πάντα Μουσουλμάνα και δεν το γνώριζα»

Σινέντ Ο' Κόνορ: Σε μια σπάνια εμφάνιση τραγουδά συγκλονιστικά και δηλώνει «Ήμουν πάντα Μουσουλμάνα και δεν το γνώριζα» Facebook Twitter
5

Σε μια από τις πολύ σπάνιες πλέον τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η Σινέντ Ο' Κόνορ μίλησε για το πώς ασπάστηκε το Ισλάμ και έδωσε δύο συγκλονιστικές ερμηνείες.

Φορώντας χιτζάμπ, και με διάθεση να μιλήσει ανοιχτά για την μουσουλμανική της πίστη, η ιρλανδή τραγουδίστρια δήλωσε πώς αισθάνθηκε «στο σπίτι» της όταν διάβασε το Κοράνι. Η τραγουδίστρια, η οποία επιστρέφει στα live, μετά από μια πενταετή παύση με πολλές αμήχανες στιγμές στα σόσιαλ μίντια, λέει ότι συχνά φοράει χιτζάμπ ως σύμβολο των νέων θρησκευτικών της πεποιθήσεων.

Δήλωσε πως όταν διάβασε το Κοράνι συνειδητοποίησε ότι ήταν στην ουσία όλη τη ζωή  μουσουλμάνα και πως απλά δεν το είχε καταλάβει.

 

«Είμαι 52 ετών. Μεγάλωσα σε μια πολύ διαφορετική Ιρλανδία από αυτήν που υπάρχει τώρα και ήταν μια θρησκευτικά πολύ καταπιεσμένη χώρα. Και όλοι ήταν δυστυχισμένοι. Κανείς δεν έπαιρνε καμία χαρά από το Θεό», δήλωσε.

Η τραγουδίστρια ρωτήθηκε αν σκέφτεται να επιστρέψει στη μουσική καθώς ξεκινά μια σειρά περιορισμένων περιοδειών στην Ιρλανδία ή αν έχει για πάντα αφήσει στην άκρη την καριέρα της, αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρη αν είχε πια ακροατήριο. «Εργάστηκα πραγματικά τόσο σκληρά για χρόνια, είχα "καεί". Έτσι, αυτό που θα κάνω τώρα είναι κάτι σαν επιστροφή», είπε.

«Νόμιζα ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πια. Νόμιζα ότι κανείς δεν θα αγόραζε εισιτήρια και ότι δεν θα έκανα καμιά συναυλία», είπε.

Η Σινέντ Ο' Κόνορ έδωσε κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή Late Late Show δύο ερμηνείες που εντυπωσίασαν καθώς τραγούδησε το Rainy Night in Soho και το Nothing Compares 2U, ένα τραγούδι που την έκανε θρύλο το οποίο είχε γράψει ο αείμνηστος Prince.

 
 

.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
ΑΝΙΣ ΚΑΠΟΥΡ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πολιτισμός / Ο Ανίς Καπούρ λέει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη Μπιενάλε Βενετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης επαινεί την κριτική επιτροπή για την παραίτησή της λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας και του Ισραήλ, αλλά επισημαίνει ότι η αιτιολογία θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Οι Ετρούσκοι βγαίνουν από τη σκιά της Ρώμης σε μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Πολιτισμός / Τι χρωστά η Ρώμη στους Ετρούσκους;

Μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ξαναφέρνει στο φως τους Ετρούσκους, τον πολιτισμό που προηγήθηκε της Ρώμης και τη διαμόρφωσε. Μέσα από ταφικούς θησαυρούς, χάλκινα αφιερώματα και σπάνια κοσμήματα, η έκθεση δείχνει πόσα χρωστά η ρωμαϊκή ιστορία σε έναν πολιτισμό που έμεινε στη σκιά της.
THE LIFO TEAM
Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Πολιτισμός / Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Το 2011, ο Μάθιου Γουόνγκ βρέθηκε στη Βενετία ως φοιτητής φωτογραφίας και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Το 2026, η ζωγραφική του επιστρέφει εκεί χωρίς εκείνον: η έκθεση Matthew Wong: Interiors παρουσιάζει σπάνια έργα ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που μετέτρεψε πόρτες, σκάλες και μπλε δωμάτια σε χάρτη μοναξιάς, μνήμης και φωτός.
THE LIFO TEAM
Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Πολιτισμός / Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Η Στέφανι Τσερνικόφσκι, που πέθανε στα 84 της, φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη του CBGB, των Ramones, της Blondie και της Patti Smith, όχι σαν έτοιμο θρύλο, αλλά σαν ζωντανό χάος από σώματα, βλέμματα και νύχτες που άλλαξαν τη μουσική.
THE LIFO TEAM
Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Πολιτισμός / Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Με το A Good Man Is Hard to Find, που παρουσιάζεται 7-9 Μαΐου στο Sadler’s Wells East, η Κόρτνεϊ Ντέιν και ο Τζέικομπ Σάμιουελ των Bullyache χορογραφούν τη βία της εταιρικής ζωής σαν ένα βρώμικο, ποπ, τελετουργικό θέαμα για την ανδρική εξουσία.
THE LIFO TEAM
Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Πολιτισμός / Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ένα άγνωστο γυναικείο σχέδιο του Χανς Χόλμπαϊν ίσως απεικονίζει την Άννα Μπολέιν, ενώ το έργο που θεωρούνταν επί χρόνια πορτρέτο της μπορεί να δείχνει τη μητέρα της. Οι ερευνητές μιλούν για πιθανή λανθασμένη επιγραφή του 18ου αιώνα και ανοίγουν ξανά ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αυλής των Τυδώρ.
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα.

Πολιτισμός / Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα

Ενας λευκός πίνακας, τρεις άνδρες που νομίζουν ότι έχουν δίκιο και μια φιλία που δεν αντέχει το βάρος του γούστου. Ο Ρέιφ Φάινς, ο Κόλιν Φάρελ και ο Βάγκνερ Μόουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Art, την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες.
THE LIFO TEAM
Η τελευταία ένοικος της Casa Milà ζει μέσα στο αριστούργημα του Γκαουντί

Πολιτισμός / Η γυναίκα που ζει μόνη στο σπίτι του Γκαουντί με ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο

Η Άνα Βιλαδομιού ζει σχεδόν 40 χρόνια στην Κάζα Μιλά της Βαρκελώνης, το εμβληματικό κτίριο του Αντόνι Γκαουντί που ο κόσμος γνωρίζει ως La Pedrera. Είναι η τελευταία ένοικος ενός μνημείου της UNESCO, όπου η καθημερινή ζωή μοιάζει πια με εξαίρεση μέσα σε ένα ασταμάτητο τουριστικό θέαμα.
THE LIFO TEAM
Ο Jarvis Cocker πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Πολιτισμός / Ο Τζάρβις Κόκερ πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Ο Τζάρβις Κόκερ, τραγουδιστής των Pulp, και η Kim Sion θα επιμεληθούν το The Hodge Podge στο Hepworth Wakefield το 2027, μια έκθεση για την τέχνη που γεννιέται έξω από τους θεσμούς, την ψυχεδέλεια, τα όνειρα, τη μουσική και τη δημιουργικότητα που δεν χωρά εύκολα στην αγορά.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν θα σχολιάσω το ολο θεμα Islam και χιτζαμπ..Απλα το Nothing compares 2 u ηταν γραμμενο απο τον Prince για ενα συγκροτημα '' προστατευόμενων '' του , τους Family ( και εκει εμφανιστηκε δισκογραφικά πρωτη φορα )Η Sinead δεν ειχε καμμια συμμετοχη στη δημιουργια του , απλα το διασκευασε ( υπεροχα βεβαια..)