The Simpsons: Πέθανε ο σεναριογράφος Νταν ΜακΓκραθ σε ηλικία 61 ετών

The Simpsons: Πέθανε ο βραβευμένος με Emmy σεναριογράφος Νταν ΜακΓκραθ Facebook Twitter
Ο Νταν ΜακΓκραθ/Φωτογραφία: X
0

Ο Νταν ΜακΓκραθ, βραβευμένος με Emmy σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς «The Simpsons», πέθανε στις 14 Νοεμβρίου. Ήταν 61 ετών.

Η αδελφή του, Γκέιλ ΜακΓκραθ Γκαραμπαντιάν, επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε μια ανάρτηση στο Facebook νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

«Χάσαμε χθες τον απίστευτο αδελφό μου, τον Ντένι», έγραψε. «Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, μοναδικός. Ένας απίθανος γιος, αδελφός, θείος και φίλος. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες.»

Ο ΜακΓκραθ έγραψε 50 επεισόδια των «Simpsons» από το 1992 έως το 1994 και υπήρξε παραγωγός 24 επεισοδίων από το 1996 έως το 1998. Κέρδισε ένα Emmy για τη δουλειά του στη σειρά το 1997, λαμβάνοντας τη διάκριση για το καλύτερο animated πρόγραμμα για το επεισόδιο «Homer’s Phobia».

Μερικά από τα πιο ξεχωριστά επεισόδια του ΜακΓκραθ περιλαμβάνουν τα «Boy-Scoutz ‘n the Hood», «The Devil and Homer Simpson» και «Time and Punishment».

Ο ΜακΓκραθ έκανε το ξεκίνημά του γράφοντας για το «Saturday Night Live» από το 1991 έως το 1992. Εκεί, έγινε στενός συνεργάτης των θρυλικών κωμικών του SNL, Κρις Φάρλεϊ και Άνταμ Σάντλερ. Έλαβε μία υποψηφιότητα για Emmy για τη δουλειά του στο εμβληματικό νυχτερινό πρόγραμμα το 1992.

Άλλες σεναριακές του δουλειές περιλαμβάνουν τα «King of the Hill», «Mission Hill», «Sammy», «The PJs» και «Muppets Tonight».

Γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο ΜακΓκραθ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος του Harvard Lampoon.

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM
Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ