Εκείνη ήταν η σταρ του Χόλιγουντ Κάθριν Χέπμπορν και αυτός ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Χάουαρντ Χιουζ. Πολλές από τις επιστολές της προς εκείνον βγαίνουν σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες, για πρώτη φορά, στις 23 Ιουλίου.

 

Στο «σφυρί» βγαίνει επίσης το διαμαντένιο δακτυλίδι αρραβώνων που προσέφερε ο Χιουζ στη Χέπμπορν το 1938, με την τιμή πώλησης να εκτιμάται μεταξύ 20.000-30.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Profiles in History.

 

Ο Μπράιαν Τσέινς, από το Profiles in History, σημείωσε πως τα αντικείμενα είναι σπάνια, λόγω του προσωπικού χαρακτήρα τους. 

 

«Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά επειδή [ο Χιουζ] ήταν πολύ της ιδιωτικότητας. Έχουμε πάνω από 55 χειρόγραφες επιστολές και ερωτικά σημειώματα της Κάθριν Χέπμπορν. Ήταν εραστές για περίπου ένα με ενάμιση χρόνο, από το 1937 έως το 1938 και είναι πολύ πικάντικα», εξηγεί ο ίδιος. 

 

Ο Χιουζ και η Χέπμπορν δεν παντρεύτηκαν ποτέ, όμως η ερωτική ιστορία τους, που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία του 2004 «Ιπτάμενος Κροίσος», μονοπώλησε τα φώτα της δημοσιότητας εκείνη την εποχή.

 

Οι επιστολές αναμένεται να φθάσουν τα 15.000 δολάρια στη δημοπρασία.

 

Η Κάθριν Χέπμπορν συνήθιζε να χρησιμοποιεί ονόματα κατοικιδίων και ψευδώνυμα όπως «ποντικάκι της εξοχής» (C. Mouse) ή Mrs H.R. Country, όταν υπέγραφε τις επιστολές, ενώ δεν σταματούσε να απευθύνεται στον εκατομμυριούχο επιχειρηματία με εγκωμιαστικά σχόλια.

 

«Το πιο εξαίρετο αφεντικό μου», ξεκινά σε μία επιστολή. Σε μια άλλη, η ηθοποιός τον αποκαλεί «ευφυέστατο όπως ο Αϊνστάιν» και «γεμάτο χάρη σαν μια γαζέλα».

 

Με πληροφορίες από Reuters