«Save Our Heads»: Oι Amalia & The Architects τραγουδούν για μια σχέση εν μέσω lockdown

0

Οι Amalia & The Architects είναι το πρότζεκτ της 23χρονης τραγουδοποιού  Αμαλία Μουχταρίδη. Ο ήχος της συνδυάζει indie rock, folk και pop στοιχεία.

Σχημάτισε το γκρουπ το 2018, στις κενές ώρες από τις σπουδές της στην ΑΣΚΤ.  Επίσημα πρωτοεμφανίστηκε πριν από ένα χρόνο με το κομμάτι "Murder and Create".  Από τότε έχει ανοίξει τις συναυλίες της Courtney Barnett και της Anna Calvi στην Αθήνα.

Η νέα της κυκλοφορία, το Save our Heads είναι το πρώτο σινγκλ του ντεμπούτο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Είναι ένα γλυκόπικρο κιθαριστικό κομμάτι με μια δυναμική ερμηνεία που αφορά μια σχέση που δοκιμάζεται εν μέσω lockdown.  Στο κομμάτι  μας προτρέπει να “σώσουμε τα κεφάλια μας” όταν νιώθουμε τη σπονδυλική μας στήλη να καταρρέει. 


Λόγω της πανδημίας η Amalia αναγκάστηκε να μπει στο στούντιο μόνη της χωρίς τους Architects -τον Βασίλη (κιθάρα) και την Αναστασία (μπάσο) αλλά μόνο μαζί με το Νίκο Αγγλούπα (παραγωγή/ μπάσο) και το Κρίτωνα Μπελλόνια (τύμπανα). Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από τραγούδια που θα περιέχονται στο  πρώτο της δίσκο.  Θα ακολουθήσουν δυο ακόμη σινγκλ.


Το βίντεο σκηνοθέτησαν οι Νικόλας Κοσκινάς και Δημήτρης Παράσχος, γυρίζοντας πλάνα από την Αθήνα στο Λονδίνο και προσπαθεί να αποτυπώσει τα επικοινωνιακά προβλήματα μιας σχέσης από απόσταση. 


H Αμαλία είπε για το κομμάτι με ένα ποστ της στα social media: "Μεσα στις δυσκολες συνθηκες της τελευταιας χρονιας ειχα το προνομιο να συνεχισω να κανω αυτο που μου αρεσει περισσοτερο απο ολα και μαζι με τον Nick Ottomo Angloupas και τον Kriton Bellonias να μπουμε στο στουντιο και να ηχογραφησουμε! Ελπίζω το αποτελεσμα να εχει την θετικη επιδραση που εχει σχεδον παντα η μουσικη στους ανθρωπους".

Είχε πει στη LiFO το 2020 ότι μια από τις πιο σωστές αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα ήταν το να κόψει τα μαλλιά της. "Ακούγεται επιφανειακό, αλλά ήταν ψυχική αλλαγή".

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ