Σαλμάν Ρουσντί: Κυκλοφορεί το πρώτο έργο μυθοπλασίας του μετά τη δολοφονική επίθεση

Σαλμάν Ρουσντί: Κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το 2022 Facebook Twitter
Φωτ. Σαλμάν Ρουσντί / EPA
0

Ο Σαλμάν Ρουσντί επιστρέφει και κυκλοφορεί το πρώτο έργο μυθοπλασίας του, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το 2022, με αποτέλεσμα να χάσει μεταξύ άλλων την όρασή από το ένα του μάτι.

Ο Βρετανός συγγραφέας ινδικής καταγωγής Σαλμάν Ρουσντί, στις 4 Νοεμβρίου του 2025 αναμένεται να κυκλοφορήσει μια συλλογή διηγημάτων, το πρώτο έργο μυθοπλασίας μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House.

Το βιβλίο με τίτλο «The Eleventh Hour» («Η ενδέκατη ώρα») περιλαμβάνει πέντε νουβέλες και σύντομα διηγήματα που εκτυλίσσονται στις τρεις χώρες όπου έζησε ο γνωστός συγγραφέας, την Ινδία από την οποία κατάγεται, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπου ζει σήμερα.

Πρόκειται για μια συλλογή «συγκινητικών και επιβλητικών διηγημάτων που μας μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο, από τις γειτονιές της Βομβάης στα αγγλικά πανεπιστήμια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος.

Οι τρεις νουβέλες γράφτηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες και εξερευνούν θέματα και τόπους όπως είναι η θνητότητα, η Βομβάη, οι αποχαιρετισμοί, η Αγγλία (ιδίως το Κέμπριτζ), ο θυμός, η ειρήνη, η Αμερική», εξήγησε ο 77χρονος συγγραφέας. «Χαίρομαι που αυτές οι ιστορίες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους όσον αφορά το σκηνικό, την αφήγηση και την τεχνική τους, θα συνομιλούν πλέον μεταξύ τους και με τις άλλες δύο που αποτελούν τον πρόλογο και τον επίλογο των τριών», πρόσθεσε.

Ο συγγραφέας των «Σατανικών στίχων», έργο που θεωρήθηκε «βλάσφημο» για τους μουσουλμάνους και οδήγησε στην έκδοση εντολής από το Ιράν για τη δολοφονία του, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στις 12 Αυγούστου 2022 από έναν 27χρονο Αμερικανολιβανέζο.

Ο Σαλμάν Ρουσντί μαχαιρώθηκε πάνω από δώδεκα φορές, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του από το δεξί μάτι αλλά και την ικανότητα να χρησιμοποιεί το ένα του χέρι. Ο δράστης της επίθεσης κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM