Sacrifice: Η υπόθεση της νέας ταινίας του Ρομέν Γαβρά που γυρίζεται και στη Δράμα

Sacrifice: Η υπόθεση της νέας ταινίας του Ρομέν Γαβρά που γυρίζεται και στη Δράμα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Onassis Culture
0

Αποκαλύφθηκε η υπόθεση της νέας ταινίας του Ρομέν Γαβρά «Sacrifice» που γυρίζεται αυτή την περίοδο και στον Βώλακα της Δράμας.  

Στο καστ του Sacrifice -μεταξύ άλλων - βρίσκονται οι διάσημοι ηθοποιοί Κρις Έβανς, Άνια Τέιλορ Τζόι, Σάλμα Χάγεκ, Βενσάν Κασέλ και Τζον Μάλκοβιτς, ενώ πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Ρομέν Γαβρά, σε σενάριο του ίδιου και του Γουίλ Άρμπερι, της μεγάλης επιτυχίας Succession. 

Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν τα βασικά γυρίσματα του Sacrifice ξεκίνησαν ήδη στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Την ταινία στηρίζει το Onassis Culture. 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Chris Evans, Anya Taylor-Joy, Salma Hayek Pinault και Sam Richardson. Τώρα ανακοινώθηκαν επίσης οι Vincent Cassel (Liaison, Mesrine), ο John Malkovich (Επικίνδυνες σχέσεις, Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς), η Charli xcx (Faces of Death, I Want Your Sex), ο Yung Lean (στο ντεμπούτο του σε μεγάλου μήκους ταινία), η Ambika Mod (One Day, This is Going to Hurt), η Jade Croot (Rabbit Trap, The Serpent Queen), ο Jeremy O. Harris (The Sweet East, Emily in Paris) και η πρόσφατα βραβευμένη με Tony ηθοποιός Miriam Silverman (Your Friends and Neighbors, Motherland). 

Sacrifice: Η υπόθεση της νέας ταινίας του Γαβρά 

Το Sacrifice αφηγείται την ιστορία της Τζόαν (Anya Taylor-Joy), μιας φανατικής που καθοδηγείται από μια ηφαιστειώδη προφητεία την οποία μπορεί να ακούσει μόνο η ίδια. Η Τζόαν είναι σε αποστολή να σώσει τον κόσμο από μια πύρινη αναμέτρηση. Μαζί με μια στρατιά αποκρυφιστών οπαδών της, καταλαμβάνει ένα χλιδάτο φιλανθρωπικό γκαλά και παίρνει τρεις ομήρους: τον Μάικ Τάιλερ, έναν καταβεβλημένο σταρ του κινηματογράφου που αποζητά απεγνωσμένα τη λύτρωση· τον Μπράκεν, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο· και την Κέιτι, η οποία είναι απλώς άτυχη. Οι τρεις τους υποχρεώνονται να την ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι ευτράπελο και συγχρόνως επικό, μέσα από δάση και φωτιές, μέχρι που ο Μάικ έρχεται αντιμέτωπος με το απόλυτο ερώτημα: τι θα θυσίαζε ο ίδιος για την ανθρωπότητα; 

Sacrifice: Η υπόθεση της νέας ταινίας του Ρομέν Γαβρά που γυρίζεται και στη Δράμα Facebook Twitter
Μερικοί από τους πρωταγωνιστές του Γαβρά / Φωτογραφία: Onassis Culture

Ρομέν Γαβράς: «Μεγάλωσα με την ελληνική μυθολογία» 

«Μεγάλωσα με την ελληνική μυθολογία. Οι γονείς μου, αντί να με ταΐζουν με νέες ταινίες όταν ήμουν παιδί, μου έλεγαν αυτές τις αρχαιοελληνικές ιστορίες, όπου μια μητέρα τρώει τα παιδιά της ή για θυσίες σε ηφαίστεια. Αυτά τα πράγματα με γαλούχησαν και οδήγησαν στην ιδέα ότι υπάρχει μια ομάδα παιδιών με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία έχει καταβολές σε ένα εν πολλοίς μυθολογικού είδους αξιακό σύστημα. Έχω μια κλίση στη σάτιρα και ο Will Arbery είναι εκπληκτικός στο να οξύνει τον τόνο των χαρακτήρων και την ανθρωπιά τους. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με το καστ των ηθοποιών μας», δήλωσε ο Ρομέν Γαβράς για την νέα του ταινία. 

Η πιο πρόσφατη ταινία μεγάλου μήκους του Ρομέν Γαβρά, Athena, ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας το 2022.Η Iconoclast κάνει την παραγωγή του Sacrifice με τους Robert Walak, Jacob Perlin και Romain Gavras, μαζί με τον Gregory Jankilevitsch και την Klaudia Śmieja-Rostworowska της Mid March Media και τον Γιώργο Καρναβά της Heretic. Η Anya Taylor-Joy, ο Chris Evans και ο Will Arbery είναι Executive Producers. Η Mid March Media και η Film4 συγχρηματοδοτούν την ταινία. Η παραγωγή της ταινίας γίνεται σε συνεργασία με την Gucci, τη Head Gear Films, το Onassis Culture και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η Kate Glover είναι συμπαραγωγός και η Solent Film έχει αναλάβει τα γυρίσματα στη Βουλγαρία. 

Onassis Cinema 

Το Onassis Cinema στηρίζει το ανεξάρτητο ελληνικό σινεμά σε κάθε μορφή και έκφρασή του. Το Ίδρυμα Ωνάση συμμετέχει σε ταινίες, με το Onassis Cinema να στηρίζει καταξιωμένους δημιουργούς και νέα ταλέντα μέσα από την ανάπτυξη σεναρίων και την παραγωγή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, να συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς και να ενισχύει τον ελληνικό κινηματογράφο. Συμμετέχει σε νέες διεθνείς παραγωγές. Κάνει παραγωγή σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Δίνει κινηματογραφικά βραβεία στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, «Νύχτες Πρεμιέρας». Κάνει προβολές στο Onassis Channel στο Onassis Channel στο YouTube. Διοργανώνει ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες μικρού μήκους. 

 
 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM
Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το Graceland και το απαρτχάιντ

Πολιτισμός / Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το απαρτχάιντ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το Graceland του Πολ Σάιμον έφερε τη μουσική της Νότιας Αφρικής σε παγκόσμιο κοινό, αλλά άνοιξε και μια μεγάλη σύγκρουση γύρω από το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του απαρτχάιντ. Το The Road Home επιστρέφει σε εκείνη τη στιγμή, μέσα από τη Μακέμπα, τον Χιου Μασακέλα και μια μουσική που έγινε πεδίο αντίστασης.
THE LIFO TEAM
70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Πολιτισμός / 70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Στο Auvers-sur-Oise, το χωριό έξω από το Παρίσι όπου ο Βαν Γκογκ πέρασε τις τελευταίες 70 ημέρες της ζωής του, ανοίγουν δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον ζωγράφο και στο τοπίο που τον σημάδεψε. Δεν είναι απλώς ακόμη ένας φόρος τιμής, αλλά ένας τρόπος να ξαναδιαβαστεί ο τόπος μέσα από το βλέμμα που τον έκανε αθάνατο.
THE LIFO TEAM
Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Πολιτισμός / Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Το αυθεντικό άγαλμα του Rocky μπαίνει για πρώτη φορά μέσα στο Philadelphia Museum of Art, το μουσείο που κάποτε δεν ήξερε αν το ήθελε. Με έργα των Κιθ Χάρινγκ, Άντι Γουόρχολ, Κάρα Γουόκερ και Κάρι Μέι Γουίμς, η έκθεση Rising Up εξετάζει πώς ένα κινηματογραφικό αντικείμενο έγινε λαϊκό μνημείο μιας πόλης.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Πολιτισμός / Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Το MuzeuThought and Contemporary Art DST ανοίγει στην Μπράγκα με έργα των Ναν Γκόλντιν, Άλεξ Κατς, Φραντσέσκο Κλεμέντε και Φραντς Βεστ. Πριν υποδεχτεί το κοινό, όμως, θα ανοίξει αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του DST Group, της κατασκευαστικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη συλλογή και το κτίριο.
THE LIFO TEAM
Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Πολιτισμός / Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Ο Ντάριο Αμοντέι, CEO της Anthropic, θα συνδιοργανώσει με τον Γκρέιντον Κάρτερ και τον Μπράιαν Λορντ της CAA ένα από τα πιο περιζήτητα πάρτι του Φεστιβάλ Καννών. Η είδηση έρχεται την ώρα που το Χόλιγουντ εξακολουθεί να κοιτάζει την τεχνητή νοημοσύνη με φόβο, γοητεία και καχυποψία.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Η Κατ Γκράχαμ είχε γυρίσει σκηνές ως Νταϊάνα Ρος στο Michael, όμως αποκάλυψε ότι ο ρόλος της δεν υπάρχει στο τελικό μοντάζ λόγω «νομικών παραμέτρων». Η απουσία της Ρος ανοίγει ακόμη μία συζήτηση γύρω από το τι χωρά και τι μένει έξω από τη νέα βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Στο Mother Mary, η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια μεγάλη pop star, με τραγούδια των FKA Twigs, Jack Antonoff και Charli xcx. Η εμπειρία, όπως είπε, τη βοήθησε να καταλάβει ότι η pop μουσική απαιτεί μια «αβίαστη δύναμη» και μια δημόσια έκθεση του εαυτού που δεν της ταιριάζει.
THE LIFO TEAM
Ο Έλιοτ Πέιτζ αφηγείται ντοκιμαντέρ για την queer ζωή στο ζωικό βασίλειο

Πολιτισμός / Ο Έλιοτ Πέιτζ θυμίζει ότι η φύση ήταν queer πριν από εμάς σε νέο ντοκιμαντέρ

Το Second Nature, με αφηγητή και συμπαραγωγό τον Έλιοτ Πέιτζ, εξερευνά ομόφυλες σχέσεις, αλλαγές φύλου και μητριαρχικές κοινωνίες σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, αμφισβητώντας με επιστημονικά στοιχεία την ιδέα ότι η φύση υπήρξε αποκλειστικά straight.
THE LIFO TEAM
Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM
Turner Prize 2026: Μια βραχεία λίστα με έντονο πολιτικό φορτίο και γλυπτική ουσία.

Πολιτισμός / Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026

Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026, με τους Σιμίον Μπάρκλεϊ, Κίρα Φρέιζε, Μαργκερίτ Ιμιό και Τανόα Σάσρακου να διεκδικούν το σημαντικότερο βρετανικό βραβείο σύγχρονης τέχνης. Η φετινή τετράδα δίνει έμφαση στην εγκατάσταση και την περφόρμανς, με έργα που ανατέμνουν τη φυλή, την τάξη και την πολιτική ιστορία του πετρελαίου.
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΚΙ ΤΖΙΛΕΝΧΑΛ

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Η Μάγκι Τζίλενχαλ ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

«Η Βενετία πάντα υποστήριζε τις ειλικρινείς, ξεχωριστές φωνές, και είναι τιμή μου να συμβάλλω στη συνέχιση αυτής της γενναίας και απαραίτητης παράδοσης», δήλωσε η ηθοποιός
THE LIFO TEAM