Η νέα καμπάνια του οίκου Rabanne είναι ένα μικρό κινηματογραφικό αριστούργημα στους δρόμους του Ρίο

Η νέα καμπάνια του οίκου Rabanne είναι ένα μικρό κινηματογραφικό αριστούργημα στους δρόμους του Ρίο Facebook Twitter
0

Σε μια εποχή που η μόδα αναζητά αυθεντικότητα, ο ιστορικός ισπανικός οίκος Rabanne στρέφεται στη ζωντάνια της Βραζιλίας για την καλοκαιρινή του καμπάνια. Το αποτέλεσμα δεν είναι απλώς μια ακόμη επίδειξη ρούχων, αλλά ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του Ρίο. 

Η καμπάνια γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Ροσίνια, τη μεγαλύτερη φαβέλα της χώρας, αποτυπώνοντας εικόνες καθημερινότητας, από θεαματικά ακροβατικά με μηχανές την αυγή μέχρι εφήβες που ετοιμάζονται για τη βραδινή τους έξοδο. Με έναν αέρα ντοκιμαντέρ και την αισθητική πολυτελούς fashion film, κάθε σκηνή αναδεικνύει τη χάρη της αυθεντικότητας.

Το Rio χορεύει με τον οίκο Rabanne: Καλοκαιρινή καμπάνια με ρυθμό, λάμψη και αληθινούς ανθρώπους Facebook Twitter

Η Rabanne δεν επιστρατεύει μοντέλα αλλά την ίδια την κοινότητα. Στο επίκεντρο βρίσκονται επαγγελματίες χορευτές όπως ο Hiltinho Fantástico και η κολεκτίβα Oz Crias, DJs όπως οι Guiguinho, Aisha και Yaminah Mello, αλλά και δεκάδες κάτοικοι της Ροσίνια. Ο ρόλος τους δεν είναι διακοσμητικός· δίνουν πνοή και περιεχόμενο, μετατρέποντας τη μόδα σε κοινό βίωμα.

Η νέα καμπάνια του οίκου Rabanne είναι ένα μικρό κινηματογραφικό αριστούργημα στους δρόμους του Ρίο Facebook Twitter

Η μουσική συνοδεύει τις εικόνες σε δύο επίπεδα. Από τη μία, οι ρυθμοί της βραζιλιάνικης φανκ σκηνής· από την άλλη, η μελαγχολική κομψότητα της «Manhã de Carnaval», του θρυλικού κομματιού από την εποχή της bossa nova. Η συνύπαρξη αυτών των ήχων ενσαρκώνει την κεντρική ιδέα της καμπάνιας: η Βραζιλία δεν έχει έναν ρυθμό – έχει πολλούς.

Ο ίδιος ο Πάκο Ραμπάν είχε δείξει ενδιαφέρον για τις μουσικές των κοινοτήτων. Στη δεκαετία του ’70 είχε ιδρύσει δισκογραφική για φανκ και σόουλ και άνοιξε το Black Sugar, ένα νυχτερινό κλαμπ στο Παρίσι που τιμούσε τον ήχο της Καραϊβικής. Η νέα καμπάνια αντλεί από αυτό το πνεύμα διαπολιτισμικού σεβασμού και περιέργειας – μόνο που τώρα το κάνει με επίκεντρο το βραζιλιάνικο παρόν.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM