Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού έρχεται στην Ελευσίνα

Trainrailbiking Facebook Twitter
Ποδηλατικές διαδρομές μέσα την πόλη αλλά και στις γραμμές του τρένου (railbiking). Φωτ.: Railbikinggreece
0

Έναν πρότυπο θεσμό και μία από τις βασικές δράσεις παρακαταθήκης του προγράμματός της εγκαινιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ΟΑΣΗ, το πρώην κάμπινγκ της Ελευσίνας.

Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^, το πρώτο που διοργανώνεται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είναι μια διήμερη γιορτή που αντλεί τη θεματική της από το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα και περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών για την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, όπως περιπάτους στους συνοικισμούς της πόλης, εργαστήρια για παιδιά, πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της περιοχής, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσεων.

Μυστήριο_50 Ecoculture Festival ^ Facebook Twitter
Oasis and Titanas. Φωτ.: Νεοκλής Μαντάς

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρώτης πειραματικής έκδοσης του Ecoculture Festival^, θα πραγματοποιηθεί το Ecoculture Dialogues, ποικίλες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη βιώσιμη καινοτομία και την αγροδιατροφή, ενώ για παιδιά 8 έως 14 ετών θα διοργανωθεί το Μυστήριο_46 Αρθρωτοί Κήποι, ένα ευφάνταστο εργαστήριο κηποτεχνίας, που συνδυάζει την καλλιέργεια με τις νέες τεχνολογίες. Ποικίλες παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως το 2023 Eleusis Open Farm Days με περισσότερες από 15 φάρμες της περιοχής να υποδέχονται το ευρύ κοινό παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους, ποδηλατικές διαδρομές μέσα την πόλη αλλά και στις γραμμές του τρένου (railbiking), προβολή ταινιών και  ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, καθώς και ένα πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής.

Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη, θα πραγματοποιηθεί το Μυστήριο_38 Μουσική των σπιτιών, επιτόπιες διαδρομές στον συνοικισμό των Ποντίων της Ελευσίνας με επιλεγμένες μουσικές να διαχέονται στον δημόσιο χώρο μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το Μυστήριο_49 Συμπόσιο #2 - Εύξεινος Πόντος, ένα βιωματικό ταξίδι στις γεύσεις και τα έθιμα του Πόντου με βασικό άξονα την πολιτισμική ανταλλαγή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα». 

Μυστήριο_50 Ecoculture Festival ^ Facebook Twitter
Σπίτι στην Ελευσίνα. Φωτ.: Γεράσιμος Δομένικος/FOS Photos

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ: 2023eleusis.eu

Χρήσιμες διευθύνσεις
ΟΑΣΗ πρώην κάμπινγκ: Φιλικής Εταιρείας και Κρήτης. 
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός: Αγαθού 42
Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Ευκλείδη και Φιλικής Εταιρείας
Παλαιό Δημαρχείο: Νικολαΐδου & Βασ. Λάσκου 

Δωρεάν μετακίνηση για το κοινό | Κρατήσεις θέσεων από 19/09 εδώ
Σημείο συνάντησης: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. (Ερμού & Πειραιώς)

Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/c/2023Eleusis
E-mail: [email protected]

#EcoCultureFestival #Mystery50

Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Facebook Twitter
Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SOTHEBYS ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

Πολιτισμός / Sotheby’s: Αποτράπηκε απόπειρα πώλησης ψεύτικων αρχαίων αγαλμάτων με πλαστά έγγραφα

Τα έγγραφα που προσκομίστηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν δημιουργηθεί με μεθόδους εκτύπωσης που είναι κατά 25 χρόνια πιο σύγχρονες από την εποχή στην οποία υποτίθεται ότι ανήκαν
THE LIFO TEAM
Ζήτω οι λεσβίες! Το cult περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Πολιτισμός / Ζήτω οι λεσβίες! Το καλτ περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Το KUTT, το καλτ λεσβιακό zine που κυκλοφόρησε μόνο τρία τεύχη στις αρχές των 00s, επανεκδίδεται τώρα από την IDEA σε έναν τόμο. Στις σελίδες του εμφανίστηκαν η Chloë Sevigny, η Eileen Myles και η Peaches, με φωτογραφίες των Ryan McGinley, Collier Schorr και Viviane Sassen
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Να είσαι ορατός σημαίνει να σε αγαπούν χωρίς όρους»: ένα φωτογραφικό αρχείο trans ζωής

Πολιτισμός / «Να είσαι ορατός σημαίνει να σε αγαπούν χωρίς όρους»: ένα φωτογραφικό αρχείο trans ζωής

Η φωτογράφος Ezekiel συγκεντρώνει φίλους, συνεργάτες και δημιουργούς της βρετανικής trans σκηνής σε μια σειρά πορτρέτων που δεν ζητούν απλώς να τους δούμε. Μιλούν για σώμα, κοινότητα, στιλ, μουσική, μετάβαση και την ανάγκη η ορατότητα να σημαίνει και φροντίδα.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα του νέου queer έπους των Los Javis

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα της νέας της ταινίας

Στις Κάννες, η Πενέλοπε Κρουζ αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε για πιθανό ανεύρυσμα στον εγκέφαλο λίγο πριν γυρίσει τις μουσικές σκηνές της στο «La Bola Negra», την ταινία των Los Javis που απέσπασε ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα του φεστιβάλ.
THE LIFO TEAM
Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Πολιτισμός / Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Dernsie» που παρουσιάστηκε στις Κάννες, ο Bruce Dern θυμήθηκε ένα περιστατικό από τα γυρίσματα του «Once Upon a Time… in Hollywood», όταν ο Brad Pitt σταμάτησε την κάμερα μετά από έναν αυτοσχεδιασμό και ο Quentin Tarantino αντέδρασε έντονα.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε στα 100: η ψυχική υγεία πίσω από τον μύθο

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα: στα 100 της, φωτίζεται η ψυχική της κληρονομιά

Εκατό χρόνια μετά τη γέννησή της, η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα. Ένα νέο πρόγραμμα στο Mount Sinai φωτίζει τη σχέση της με την ψυχική υγεία, το τραύμα και την ανάγκη φροντίδας πίσω από τη λάμψη του μύθου της.
THE LIFO TEAM
«Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Πολιτισμός / «Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Η Γιανγκ Σουάνγκ-ζι, που μόλις κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Booker με το «Taiwan Travelogue», μιλά για την απειλή του Πεκίνου, την ταϊβανέζικη ταυτότητα, την queer επιθυμία και τη λογοτεχνία που δεν μπορεί να μείνει μακριά από την πολιτική
THE LIFO TEAM
Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Πολιτισμός / Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Με αφορμή το «Moss and Freud», όπου υποδύεται τον Λούσιαν Φρόιντ, ο 87χρονος Ντέρεκ Τζάκομπι μιλά για το AIDS, τα γηρατειά, τον σύζυγό του Ρίτσαρντ Κλίφορντ και τον Ντάνιελ Κρεγκ.
THE LIFO TEAM
Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» άνδρες στη νέα της ταινία

Πολιτισμός / Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» τους άνδρες στη νέα της ταινία

Στο «Ladies First», που κάνει πρεμιέρα στο Netflix, η Ρόζαμουντ Πάικ ζει σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες έχουν την εξουσία και οι άνδρες υφίστανται τα στερεότυπα. Η ίδια δηλώνει ότι το διασκέδασε και αγκαλιάζει τον τίτλο της «lesbian icon».
THE LIFO TEAM