Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Facebook Twitter
Εθνικό Θέατρο / Φωτ.: Eurokinissi (αρχείου)
0

Τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του αναζητά το Εθνικό Θέατρο, με τις υποψηφιότητες να κατατίθενται μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2024

Ο Γιάννης Μόσχος -ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνκού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον Δεκέμβριο του 2021, μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Λιγνάδη- έχει ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Το θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Πολιτισμού προβλέπει την επιλογή και το διορισμό του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή από Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής, μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δ.Σ. των θεάτρων. Σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης ο καλλιτεχνικός διευθυντής ή η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου θα έχει καθήκοντα τριετούς θητείας, με τη δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμα τριετία.

«Για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή επιλέγεται πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους που έχει διακεκριμένη παρουσία στον χώρο του θεάτρου ή διακεκριμένη επαγγελματική ενασχόληση στον χώρο αυτό με μια από τις ιδιότητες του ηθοποιού, σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα, μεταφραστή έργων, θεατρολόγου, κριτικού θεάτρου, σκηνογράφου, ή διαθέτει τουλάχιστον πενταετή επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών ή διαθέτει εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία δραματικής σχολής ή στη διδασκαλία της υποκριτικής τέχνης. Για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή δύναται να συνεκτιμώνται από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής πρόσθετα προσόντα ακαδημαϊκών τίτλων και ξένων γλωσσών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε εδώ τη δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του επόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή ή διευθύντριας στο Εθνικό Θέατρο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η εποχή μας δεν ανέχεται το λάθος»

Οι Αθηναίοι / «Η εποχή μας δεν ανέχεται το λάθος»

Η ηθοποιός Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου θυμάται τα χρόνια του Θεάτρου Τέχνης, το πείραμα και τις επιτυχίες του Χυτηρίου, περιγράφει τι σημαίνει γι' αυτή το θεατρικό σανίδι και συλλογίζεται πάνω στο πέρασμα του χρόνου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Στο Σώμα της

Θέατρο / Ένα έργο στο Εθνικό Θέατρο για την περίοδο, την εμμηνόπαυση, την κλειτορίδα και τον γυναικείο αυνανισμό

Μαζί με άλλες 22 γυναίκες, η Ελένη Ευθυμίου, η Σοφία Ευτυχιάδου και η Νεφέλη Μαϊστράλη ανεβάζουν το έργο «Στο σώμα της» για ζητήματα που θεωρητικά μπορούν να συζητηθούν ανοιχτά, αλλά στην πραγματικότητα όχι.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM