Καλλιτέχνες από 25 χώρες θα εκθέσουν το έργο τους στη Θεσσαλονίκη στην PhotoBiennale 2010, η οποία διοργανώνεται από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της είναι ο Τόπος και οι εκθέσεις της 21ης Φωτογραφικής Συγκυρίας φιλοξενούνται σε περισσότερους από 30 χώρους σε ολόκληρη την πόλη. Η Biennale φωτογραφίας γίνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Ο τόπος ως περιοχή, κομμάτι της ιστορίας, αποτέλεσμα κατασκευής, ακόμα και ο μικρόκοσμος του δημιουργού αποτελούν τους βασικούς άξονες της έκθεσης. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος μιας θεματικής τριλογίας, η οποία ξεκίνησε το 2008 με θέμα τον «Χρόνο» (PhotoBiennale 2008) και θα συνεχιστεί και το 2012 με θέμα τον «Λόγο».

Οι δράσεις της PhotoBiennale θα κορυφωθούν το τριήμερο 29, 30 Απριλίου και 1 Μαΐου, με τη διεξαγωγή των Portfolio Reviews στο Ρολόι του Μύλου, τα εγκαίνια πολλών εκθέσεων του κεντρικού προγράμματος και τη γιορτή της PhotoBiennale που διοργανώνουν οι υποστηρικτές της με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

www.photobiennale.gr.

ΜΚ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr