Πέθανε ο Λευτέρης Χαψιάδης, στιχουργός του «Μία είναι η ουσία»

Πέθανε ο Λευτέρης Χαψιάδης, στιχουργός του ««Μία είναι η ουσία» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Πέθανε μετά από μέρες νοσηλείας ο στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης διακεκριμένος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων με πάνω από 525 τραγούδια στο ενεργητικό του πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Έπασχε από κάποιας μορφής άνοια και μετά από ένα ατύχημα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είχε προσβληθεί και από  κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το pameevro.gr.

Η Χάρις Αλεξίου αποχαιρέτισε με ένα μήνυμά της στα social media τον παλιό της συνεργάτη και φίλο της αναρτώντας μία φωτογραφία τους. «Αχ βρε Λευτέρη μου. Εσύ έγραψες το «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία». Κι όμως για σένα υπάρχει και για εκεί ταξιδεύεις τώρα. Θα σε τραγουδάμε φίλε μου» έγραψε η Χάρις Αλεξίου.

«Λευτέρη μου έφυγες νωρίς! Σ ευχαριστώ για τα υπέροχα τραγούδια που μου χάρισες! Καλό σου ταξίδι!» έγραψε η Γλυκερία αναρτώντας φωτογραφίες τους από τα παλιά.

Το βιογραφικό του Λευτέρη Χαψιάδη

Ο Λευτέρης Χαψιάδης έγραψε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου, που τραγούδησαν οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Νίκος Ξανθόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλης Τερζής και πολλοί άλλοι.

Ορισμένα μόνο από τα τραγούδια του είναι το «Μια είναι η ουσία» , το «Κάποια, κάπου, κάποτε» και το «Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ» .

Ο Λευτέρης Χαψιάδης γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1953 στις Φέρες του Έβρου και μεγάλωσε στα Κοίλα Φερών. Σε ηλικία 11 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο Λευτέρης Χαψιάδης τελείωσε το Γυμνάσιο ενώ οι γονείς του είχαν περίπτερο στο κέντρο της πόλης.

Από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό τραγούδι, ενώ το τραγούδι που πραγματικά τον συγκλόνισε και που άλλαξε την πορεία του ήταν η «Άπονη Ζωή» του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Λευτέρη Παπαδόπουλου. Μαθαίνοντας ότι στιχουργός ήταν κάποιος Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο 11χρονος Λευτέρης Χαψιάδης τηλεφώνησε στα ΝΕΑ για να μάθει αν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που έγραφε στην αθλητική εφημερίδα “ΟΜΑΔΑ” ήταν ο ίδιος με αυτόν που έγραψε τους στίχους.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο και με στόχο να γνωρίσει από κοντά τον Λευτέρη Παπαδόπουλο δήλωσε πρώτη επιλογή στις εξετάσεις του την Αθήνα και δεύτερη την Πάτρα, όπου και πέρασε.

Ήδη ως φοιτητής, γνώρισε τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος και μεσολάβησε για την συνάντηση με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με τον οποίο έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM