Πέθανε ο Chris Cornell, ο τραγουδιστής των Soundgarden

Πέθανε ο Chris Cornell, ο τραγουδιστής των Soundgarden Facebook Twitter
10

 

Πέθανε ο Chris Cornell, ο τραγουδιστής των Soundgarden Facebook Twitter

Με μια δήλωση στο Associated Press, o εκπρόσωπος τύπου του συγκροτήματος Soundgarden, Brian Bumbery ανακοίνωσε ότι ο Chris Cornell πέθανε την Τετάρτη βράδυ στο Ντιτρόιτ. Ήταν 52 ετών.

Ο Bumbery δήλωσε επίσης ότι ο θάνατος του ήταν "ξαφνικός και απροσδόκητος" και ότι η γυναίκα του και η οικογένεια του είναι σοκαρισμένοι.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα ιδιωτικά από την οικογένεια του για να καθοριστεί η αιτία του θανάτου του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οικογένεια του τραγουδιστή θα συνεργαστεί στενά με τον ιατροδικαστή ενώ ζήτησαν ιδιωτικότητα.

O Cornell είχε γίνει γνωστός την δεκαετία του '90 με το συγκρότημα του Soundgarden. Πρόσφατα είχε εμφανιστεί στην Αθήνα δίπλα στην Άννα Βίσση και ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη.

Ο τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του Twiter, μόλις οκτώ ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατός του, πληροφορίες για την συναυλία των Soundgarden στο Ντιτρόιτ. Αυτό ήταν το τελευταίο του tweet:


Πολιτισμός
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΙ ΝΑΥΑΓΙΑ

Πολιτισμός / Ιδρύονται δύο νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών - Αυτά τα ναυάγια εντάσσονται

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει στις προτεραιότητές του «την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας»
THE LIFO TEAM
ΒΑΙΑΝΑ LIVE ACTION ΠΡΩΤΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι

Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
THE LIFO TEAM
Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Πολιτισμός / Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Με αφορμή τέσσερις νέες σκηνικές εκδοχές της μόνο στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2026, η Αντιγόνη επιστρέφει ξανά στο τώρα ως το έργο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι συμβαίνει όταν η εξουσία χάνει το όριό της και ο κόσμος βγαίνει από τη θέση του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

σχόλια

10 σχόλια
Θλιβερό... Πέρα από τους Pearl Jam, οι υπόλοιπες μεγάλες grunge μπάντες (Soundgarden,Nirvana,STP,AIC) έχουν όλες από μία απώλεια. Για μένα ο συγκεκριμένος, ήταν μία από τις πιο μεγάλες φωνές γενικά στη ροκ μουσική. Καλό ταξίδι Chris, θα μας λείψεις.
Για όλους όσους μεγαλώσαμε με την grunge επανάσταση των 90s,οι πρόωρες απώλειες των Kurt Cobain,Layne Staley ήταν δραματικές, με έναν εφηβικό τρόπο...πολύ αργότερα έφυγε ο Scott Weiland και τώρα ο Chris Cornell...έχω λιώσει τους δίσκους των Soundgarden τόσα χρόνια και ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα το videoclip του Spoonman στο MTV...με είχε καθηλώσει η ενέργεια...η φωνή του Cornell λένε ότι έπιανε το φωνητικό εύρος του Freddie Mercury και του Robert Plant...υπερβολές ή όχι ,ήταν φανταστικός...R.I.P.
Οδυνηρή και αδόκητη απώλεια...θα με συντροφεύουν για πάντα οι υπέροχες μελωδίες και η καταπληκτική φωνή του που είχα την ευτυχία να ανακαλύψω σε μικρή ηλικία, ντύνοντας αρχικά τα μελαγχολικά βράδια των εφηβικών μου χρόνων, ακολουθώντας με από τότε για πάντα...
Πέθανε ένας ακόμα εκπρόσωπος της μουσικής σκηνής του Σηάτλ. Μετά τον Layne Stanley και τον Cobain, ήρθε η στιγμή για τον μόλις 52 ετών Κορνέλ. Δεν έχω λόγια. Πολύ στενάχωρο. Ευτυχώς έχουμε ακόμα μαζί μας τον Vedder. Ελπίζω να τον προλάβουμε σε κάποια συναυλία.