Πέθανε η Ρούσι Τέιλορ, η «φωνή» της Μίνι Μάους

Πέθανε η Ρούσι Τέιλορ, η «φωνή» της Μίνι Μάους Facebook Twitter
0

Η Ρούσι Τέιλορ, η ηθοποιός που δάνειζε την φωνή της στην διάσημη Μίνι Μάους της Disney για περισσότερα από 30 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Από το 1986, η Ρούσι Τέιλορ είχε συμμετάσχει επίσης σε πολλές ακόμη σειρές κινουμένων σχεδίων και ταινίες, ενώ είχε κάνει πολλά voice-over για θεματικά πάρκα της Disney, δίπλα στο πλευρό του Μίκυ Μάους. Επιπλέον είχε υποδυθεί χαρακτήρες στην σειρά The Simpsons αλλά και στους Flinstones, όπου έπαιξε την Πεμπλς. 

Η Ρούσι Τέιλορ, γεννημένη στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης στις 4 Απριλίου 1944, επιλέχθηκε ανάμεσα από 200 υποψήφιες για να παίξει την Μίνι, στην οντισιόν που είχε γίνει το 1986. Όταν είχε επισκεφθεί μικρή την Disneyland, είχε πει πως γνώρισε τότε τον Γουόλτ Ντίσνεϊ - την πρώτη φωνή των Μίνι και Μίκυ. «Στη συζήτηση που είχαμε κάποια στιγμή με ρώτησε τι θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω και του είπα: "Θέλω να δουλέψω για σένα!". Τότε αυτός μου είπε: "Σύμφωνοι". Τώρα πια αυτό κάνω», είχε πει.

«Μιμούμενη» τον χαρακτήρα της Μίνι Μάους, η Ρούσι Τέιλορ υπήρξε παντρεμένη με τον Wayne Allwine, ο οποίος από το 1977 ήταν η φωνή του Μίκι Μάους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1980, παντρεύτηκαν το 1991 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του ηθοποιού το 2009. Ωστόσο είχαν κρατήσει τον γάμου τους μυστικό. «Δεν θέλαμε να είναι ο γάμος του Μίκι με τη Μίνι. Ήταν αυτός του Γουέιν με τη Ράσι. Περάσαμε πολύ καλά. Γελάσαμε πολύ. Τραγουδούσαμε όλη την ώρα. Πάντα υπήρχε μουσική στο σπίτι», είχε πει η ίδια στους Los Angeles Times το 2014.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ