Πέθανε η Λουίζ Γκλικ, η ποιήτρια που είχε βραβευθεί με Νόμπελ

Πέθανε η Λουίζ Γκλικ, η ποιήτρια που είχε βραβευθεί με Νόμπελ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πέθανε η βραβευμένη με Νόμπελ Αμερικανίδα ποιήτρια Λουίζ Γκλικ, σε ηλικία 80 ετών. 

Τον θάνατο της ποιήτριας επιβεβαίωσε ο εκδοτικός οίκος με τον οποίο συνεργαζόταν. Η Λουίζ Γκλικ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και δημοσίευε έργα της πάνω από έξι δεκαετίες. 

Το 2020 η Λουίζ Γκλικ βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για «την αλάνθαστη ποιητική φωνή της, που με μια λιτή ομορφιά κάνει την ατομική ύπαρξη καθολική». Ήταν η πρώτη Αμερικανίδα ποιήτρια που τιμήθηκε με αυτό το βραβείο μετά τον Τ.Σ. Έλιοτ, που είχε βραβευθεί με Νόμπελ το 1948. 

Δημοσίευσε περισσότερες από 10 συλλογές ποίησης, μεταξύ άλλων έργων, ενώ μεταξύ πολλών βραβείων είχε τιμηθεί και με Πούλιτζερ, το 1993. Είχε επιρροές από τον Σαίξπηρ, την ελληνική μυθολογία και τον Έλιοτ, μεταξύ άλλων, σημειώνει το Associated Press. 

Δίδαξε σε αρκετά πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων το Στάνφορντ και το Γέιλ. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε πάρει ισάριθμα διαζύγια, ενώ απέκτησε έναν γιο, τον Νόα, με τον δεύτερο σύζυγό της, τον Τζον Ντάρνοου. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Σον Μπέικερ και η Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κάμπερμπατς, Μπέικερ και Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη διασκευή ευπώλητου βιβλίου, ο οσκαρικός δημιουργός υπογράφει σενάριο και παραγωγή του «Left-Handed Girl», ενώ ο Αλέξανδρος Ρήγας επισκέπτεται ξανά την ημιτελή σειρά «Τι Ψυχή θα παραδώσεις Μωρή».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΚΑΙΛΙ ΤΖΕΝΕΡ CRITICS CHOICE AWARDS

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Βραβεύτηκε στα Critics Choice Awards - Το πρώτο δημόσιο «σ' αγαπώ» στην Κάιλι Τζένερ

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός κρατά χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του, έκανε μια σπάνια και τρυφερή αναφορά στη σύντροφό του
THE LIFO TEAM