Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 81 ετών

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟΝΙΑ ΚΟΖΙΑΝΗ Facebook Twitter
Φωτ: Facebook
0

Η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, επικαλούμενος ενημέρωση από τον ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη. Την αποχαιρέτισε με ανάρτηση στο Facebook, κάνοντας λόγο για την ευγένεια που τη χαρακτήριζε και την επαγγελματική της συνέπεια.

Η Τόνια Καζιάνη είχε σταθερή παρουσία στο θέατρο και έγινε ιδιαίτερα γνωστή από συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές κυρίως τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Γεννήθηκε το 1945 στην Άνδρο και η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο καταγράφεται το 1966. 

Τη δεκαετία του ’70 συμμετείχε σε ταινίες με μεγάλη απήχηση, όπως τα «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά», «Επαναστάτης ποπολάρος», «Ο μάγκας με το τρίκυκλο» και «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται». Παράλληλα, είχε συνεχή παρουσία στο θέατρο και αργότερα εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές.

Στην προσωπική της ζωή υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Τζώρτζη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» και στη συνέχεια εμφανίστηκαν μαζί και στην τηλεοπτική σειρά «Άγνωστος Πόλεμος», ενώ αργότερα δημιούργησαν και δικό τους θίασο. Απέκτησαν μία κόρη, την Ευγενία, η οποία δεν ακολούθησε την υποκριτική.

Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός είχε απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Η τελευταία τηλεοπτική της εμφάνιση ήταν το 2007, στη σειρά «Τυφλόμυγα», ενώ είχε προηγηθεί παρουσία της και σε σειρές όπως «Καλημέρα Ζωή», «Φόνος χωρίς ταυτότητα» και «Θανάσιμο δίλημμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM
Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM
Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πολιτισμός / Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργαστηρίου κεραμικής, ανοιχτού και προσβάσιμου σε δημιουργούς κάθε επιπέδου, από νέους καλλιτέχνες έως έμπειρους κεραμίστες
THE LIFO TEAM