Πέθανε η ηθοποιός Αννέζα Παπαδοπούλου

Πέθανε η ηθοποιός Αννέζα Παπαδοπούλου Facebook Twitter
Στο ρόλο της Μίνας, στην Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη
0

Πέθανε η ηθοποιός Αννέζα Παπαδοπούλου, μια ηθοποιός χαμηλών τόνων με εκρηκτική παρουσία στη σκηνή και την οθόνη. Σφράγισε με την ερμηνεία της πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ενώ υπήρξε βασική συνεργάτιδα επί δυο σεζόν στους Άγαμους Θύτες.

Αποφοίτησε από το ΚΘΒΕ και έλαβε μέρος από το 1974 μέχρι σήμερα σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ανάμεσα σε αυτές, Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές,  The new electric ballroom,  Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα,  Τραχίνιες,   Ίων, Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, Μιζερέρε
 Πριν την αποχώρηση,  Ηλέκτρα, Μια ευαίσθητη ισορροπία,  Οι δαιμονισμένοι κ.ά.

Έπαιξε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και διακρίθηκε για το ρόλο της μάνας  στη Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη.

Η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε ήταν σε σύλληψη και χορογραφία της Παναγιώτας Καλλιμάνη το «Allez viens...» στο Εθνικό Θέατρο το 2019.

«Το θέατρο είναι σαν την ίδια τη ζωή. Θέλει κουράγιο για να συνεχίσεις να υπάρχεις μέσα σ΄ αυτό», έλεγε συχνά.

«Ο Φόβος είναι η πραγματική αιτία της καταστροφής που σταματά τον «ανορίζοντα ορίζοντα. Ο φόβος που μας παραλαμβάνει νωρίς και μετατρέπει το αθώο μας βλέμμα σε άγριο επιβιωτικό μηχανισμό. Που μας μετατρέπει σε μεταπράτες και επενδυτές καταστρέφοντας την αμεσότητα μας. Δεν τολμούμε να παραδοθούμε στην καρδιά μας, να εμπιστευτούμε το κάλεσμα της, πληρώνοντας το αντίτιμο της ελευθερίας μας. Ο φόβος, ο φονιάς που φωλιάζει στο βλέμμα των ανθρώπων και το ορίζει» έλεγε σε μια παλιότερη εξομολόγησή της στη LIFO.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM