Περιοδικό Rolling Stone: Εμπνευσμένο από πίνακα του Ντελακρουά το εξώφυλλο του Kadir Nelson για το Black Lives Matter

Περιοδικό Rolling Stone: Εμπνευσμένο από πίνακα του Ντελακρουά το εξώφυλλο του Kadir Nelson για το Black Lives Matter Facebook Twitter
0

Tον Kadir Nelson πλησίασε το περιοδικό Rolling Stone για να εικονογραφήσει το εξώφυλλο του τεύχους Ιουλίου.

Ο ζωγράφος, εικονογράφος και συγγραφέας αποδέχθηκε και σε σύντομης διάρκειας βίντεο μιλά για την έμπνευσή του και για την επιθυμία του να συμβάλει στο κίνημα Black Lives Matter. «Το κίνημα Black Lives Matter είναι πολύ σημαντικό ως προς το ότι προκαλεί συζήτηση, η οποία εδώ και καιρό έπρεπε να είχε γίνει» λέει ο Νέλσον.

Το περιοδικό επιθυμούσε ένα ελπιδοφόρο και εμπνευσμένο εξώφυλλο, και ο Νέλσον αμέσως σκέφτηκε τον εμβληματικό πίνακα του 1830 του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό». «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι στο ίδιο πνεύμα, που θα είχε την ίδια αίσθηση και θα τιμούσε αυτό το σημείο καμπής της ιστορίας μας» εξηγεί.

Περιοδικό Rolling Stone: Εμπνευσμένο από πίνακα του Ντελακρουά το εξώφυλλο του Kadir Nelson για το Black Lives Matter Facebook Twitter
Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό (γαλλ. La liberté guidant le peuple) του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά εμπνευσμένο από την Ιουλιανή επανάσταση του 1830

Για τη γυναίκα που είναι στο πρώτο πλάνο της εικονογράφησης, ο Καντίρ επισημαίνει πως «αυτοί που ωθούσαν για αυτές τις αλλαγές ήταν Αφρο-αμερικανές. Σε μεγάλο βαθμό, είναι στην πρώτη γραμμή, ηγούμενες αυτής της αλλαγής και, κατά συνέπεια, σκέφτηκα ότι ήταν πολύ σημαντικό για μια Αφρο-αμερικανή να είναι στο επίκεντρο αυτού του πίνακα επειδή εν πολλοίς ήταν στο επίκεντρο αυτού του κινήματος».

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα στο trailer του 3000 Years of Longing του Τζορτζ Μίλερ

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα στο trailer του «3000 Years of Longing» του Τζορτζ Μίλερ

Το τρέιλερ δείχνει τόσο παλαβό και φρενήρες, που πρέπει να έχει αρχίσει ήδη να ιδρώνει το αυτί του Μπαζ Λούρμαν, ο οποίος επιστρέφει κι αυτός φέτος με τον «Elvis».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού

Πολιτισμός / Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού

Η καταστροφή του αγάλματος δημιουργεί ένα λογαριασμό επισκευής του που όπως φαίνεται κανένας δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και η ρώσικη πρεσβεία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.
THE LIFO TEAM
Η βιρτουόζος του χρώματος India Mahdavi παρουσιάζει το καινούργιο της λεύκωμα

Design / India Mahdavi: Η διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, σχεδιάστρια και σκηνογράφος έρχεται στην Αθήνα

Με την αφορμή των εγκαινίων της νέας της έκθεσης στην Carwan Gallery του Πειραιά, η βιρτουόζος του χρώματος θα παρουσιάζει επίσης το καινούργιο της λεύκωμα στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το Μουσείο Κλινί και η ιστορία του Μεσαίωνα μέσα από 1.600 αντικείμενα

Αρχαιολογία & Ιστορία / Το Μουσείο Κλινί και η ιστορία του Μεσαίωνα μέσα από 1.600 αντικείμενα

Η επαναλειτουργία του Εθνικού Μουσείου του Μεσαίωνα της Γαλλίας αυτή την άνοιξη μοιάζει με αναγέννηση. Το Musée de Cluny (Μουσείο Κλινί) ήταν ένα από τα λίγα γαλλικά εθνικά μουσεία στα οποία δεν είχαν γίνει σημαντικές ανακαινίσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ