Πενέλοπε Κρουζ: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους μετανάστες

Πενέλοπε Κρουζ: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους μετανάστες Facebook Twitter
5

Η Πενέλοπε Κρουζ εκτός από ηθοποιός είναι και ακτιβίστρια, μέλος της ΜΚΟ Proactiva Open Arms, που έχει ως αποστολή τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο.

«Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτή η λύση, αλλά αν δεν το κάνουν αυτοί τότε ποιος θα σώσει αυτούς τους ανθρώπους; Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Θα ήταν φρικτό. Θα πρέπει να αποδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός στις χώρες τους, επενδύοντας στην εκπαίδευση... η φρίκη που ζουν, να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, να περνάνε τη θάλασσα με αυτόν τον τρόπο, με τα μωρά τους στην αγκαλιά», δήλωσε σε έντονο ύφος, σχετικά με τους μετανάστες, η ηθοποιός. 

Με αφορμή τον ρόλο της στην ταινία «Everybody Knows» του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί, που θα είναι υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας, η 44χρονη ηθοποιός σχολίασε πως «ήταν από τους πιο δύσκολους χαρακτήρες της ζωής μου και μία από τις καλύτερες εμπειρίες να συνεργάζομαι με τον Ασγκάρ που έχει πολλές απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα σέβεται τους ηθοποιούς».

 

Η Πενέλοπε Κρουζ μόλις έχει ολοκληρώσει και τα γυρίσματα της νέας, 21ης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Μία από τις γυναίκες που θα υποδυθεί στην ταινία η Πενέλοπε θα είναι και η μητέρα του σκηνοθέτη κι όταν ρωτήθηκε για το ρόλο αυτό είπε ότι «είναι τιμή μου να ενσαρκώσω τη μητέρα του Πέδρο. Την συνάντησα όταν ήταν 80 χρόνων και αισθάνομαι ότι αποτίω φόρο τιμής σε αυτή τη γυναίκα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, El Pais

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM
Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πηνελοπη : Ζεις σε μια επαυλη. Εχεις εκατομμυρια. Τι εχεις να προτεινεις για τον λαο της Λεσβου, τι για τα αιτια που δημιουργουν τους προσφυγες - ενα εκ των οποιων δημιουργησε η χωρα σου το 2003 - και τι για τον εαυτο σου ;;;
Αυτό που έχει να πει, είναι πως οι δηλώσεις αυτές ανεβάζουν το προφίλ της σε ένα κοινό συνήθως κάτω των 25, σε ένα κοινό ευκαταστατων αριστερών ανθρωπιστών και σε ένα κοινό χαμηλής μόρφωσης που φοβάται να διατυπώσει αντίθετη άποψη μήπως και τον πουν αμόρφωτο-φασίστα τραγουδίστριες που πονάνε όταν ψηλώνουν...
Άσε μας ρε Φάε το φαγητό σου, από πότε χρειάζεται να κάνεις και κάτι για να φανείς πονοψυχος και καλός; Αρκεί να το λες. Εγώ πείστηκα. Μπράβο Πηνελόπη.