ΤΗΕ LIFO TALKS

Πενέλοπε Κρουζ: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους μετανάστες

Πενέλοπε Κρουζ: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους μετανάστες Facebook Twitter
5

Η Πενέλοπε Κρουζ εκτός από ηθοποιός είναι και ακτιβίστρια, μέλος της ΜΚΟ Proactiva Open Arms, που έχει ως αποστολή τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο.

«Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτή η λύση, αλλά αν δεν το κάνουν αυτοί τότε ποιος θα σώσει αυτούς τους ανθρώπους; Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Θα ήταν φρικτό. Θα πρέπει να αποδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός στις χώρες τους, επενδύοντας στην εκπαίδευση... η φρίκη που ζουν, να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, να περνάνε τη θάλασσα με αυτόν τον τρόπο, με τα μωρά τους στην αγκαλιά», δήλωσε σε έντονο ύφος, σχετικά με τους μετανάστες, η ηθοποιός. 

Με αφορμή τον ρόλο της στην ταινία «Everybody Knows» του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί, που θα είναι υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας, η 44χρονη ηθοποιός σχολίασε πως «ήταν από τους πιο δύσκολους χαρακτήρες της ζωής μου και μία από τις καλύτερες εμπειρίες να συνεργάζομαι με τον Ασγκάρ που έχει πολλές απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα σέβεται τους ηθοποιούς».

 

Η Πενέλοπε Κρουζ μόλις έχει ολοκληρώσει και τα γυρίσματα της νέας, 21ης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Μία από τις γυναίκες που θα υποδυθεί στην ταινία η Πενέλοπε θα είναι και η μητέρα του σκηνοθέτη κι όταν ρωτήθηκε για το ρόλο αυτό είπε ότι «είναι τιμή μου να ενσαρκώσω τη μητέρα του Πέδρο. Την συνάντησα όταν ήταν 80 χρόνων και αισθάνομαι ότι αποτίω φόρο τιμής σε αυτή τη γυναίκα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, El Pais

Πολιτισμός
5

ΤΗΕ LIFO TALKS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λεονόρ Φίνι: Η γυναίκα με τον σκορπιό στο γάντι και οι άγγελοι χωρίς δέρμα

Πολιτισμός / Λεονόρ Φίνι: Η γυναίκα με τον σκορπιό στο γάντι και οι άγγελοι χωρίς δέρμα

Σφίγγες που φυλάνε κοιμισμένους άνδρες, σώματα που αποσυντίθενται, μάσκες και παράξενα πλάσματα. Μια μεγάλη αναδρομική στη Φρανκφούρτη αποκαλύπτει τον σκοτεινό, ερωτικό κόσμο της Λεονόρ Φίνι.
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΕΛΑ ΠΙΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ

Πολιτισμός / Δημήτρης Πιατάς: Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Λέλα Πιατά - Ο ίδιος έπαιξε κανονικά στην παράσταση

Μετά το τέλος της παράστασης «Μάρτυρας Κατηγορίας» η εξέλιξη των γεγονότων συγκίνησε τους θεατές οι οποίοι έμαθαν για την προσωπική απώλεια του ηθοποιού
THE LIFO TEAM
Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έπρεπε να βουτήξει γυμνός στο νερό. Μόνο που ήταν φτιαγμένος από λυγαριά

Πολιτισμός / Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έπρεπε να βουτήξει γυμνός στο νερό. Μόνο που ήταν φτιαγμένος από λυγαριά

Δεκαοκτώ μήνες δουλειάς, δεκάδες προσθετικά κομμάτια και μια λύση υψηλής ραπτικής της τελευταίας στιγμής. Το σώμα του πιο αλλόκοτου κινηματογραφικού εραστή της χρονιάς.
THE LIFO TEAM
Πέρα από τον Καντίνσκι: Οι 12 γυναίκες του «Γαλάζιου Καβαλάρη» σε μια μεγάλη έκθεση στη Γερμανία

Πολιτισμός / Πέρα από τον Καντίνσκι: Οι 12 γυναίκες του «Γαλάζιου Καβαλάρη» σε μια μεγάλη έκθεση στη Γερμανία

Από την Γκαμπριέλε Μύντερ και τη Μαριάνε φον Βερέφκιν μέχρι την Έρμα Μπόσι, που επί δεκαετίες δεν αναγνωριζόταν ούτε στην αυτοπροσωπογραφία της, η έκθεση στο Βισμπάντεν φωτίζει μια παραγνωρισμένη ιστορία του εξπρεσιονισμού.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πηνελοπη : Ζεις σε μια επαυλη. Εχεις εκατομμυρια. Τι εχεις να προτεινεις για τον λαο της Λεσβου, τι για τα αιτια που δημιουργουν τους προσφυγες - ενα εκ των οποιων δημιουργησε η χωρα σου το 2003 - και τι για τον εαυτο σου ;;;
Αυτό που έχει να πει, είναι πως οι δηλώσεις αυτές ανεβάζουν το προφίλ της σε ένα κοινό συνήθως κάτω των 25, σε ένα κοινό ευκαταστατων αριστερών ανθρωπιστών και σε ένα κοινό χαμηλής μόρφωσης που φοβάται να διατυπώσει αντίθετη άποψη μήπως και τον πουν αμόρφωτο-φασίστα τραγουδίστριες που πονάνε όταν ψηλώνουν...
Άσε μας ρε Φάε το φαγητό σου, από πότε χρειάζεται να κάνεις και κάτι για να φανείς πονοψυχος και καλός; Αρκεί να το λες. Εγώ πείστηκα. Μπράβο Πηνελόπη.