Πενέλοπε Κρουζ: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους μετανάστες

Πενέλοπε Κρουζ: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους μετανάστες Facebook Twitter
5

Η Πενέλοπε Κρουζ εκτός από ηθοποιός είναι και ακτιβίστρια, μέλος της ΜΚΟ Proactiva Open Arms, που έχει ως αποστολή τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο.

«Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτή η λύση, αλλά αν δεν το κάνουν αυτοί τότε ποιος θα σώσει αυτούς τους ανθρώπους; Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Θα ήταν φρικτό. Θα πρέπει να αποδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός στις χώρες τους, επενδύοντας στην εκπαίδευση... η φρίκη που ζουν, να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, να περνάνε τη θάλασσα με αυτόν τον τρόπο, με τα μωρά τους στην αγκαλιά», δήλωσε σε έντονο ύφος, σχετικά με τους μετανάστες, η ηθοποιός. 

Με αφορμή τον ρόλο της στην ταινία «Everybody Knows» του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί, που θα είναι υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας, η 44χρονη ηθοποιός σχολίασε πως «ήταν από τους πιο δύσκολους χαρακτήρες της ζωής μου και μία από τις καλύτερες εμπειρίες να συνεργάζομαι με τον Ασγκάρ που έχει πολλές απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα σέβεται τους ηθοποιούς».

 

Η Πενέλοπε Κρουζ μόλις έχει ολοκληρώσει και τα γυρίσματα της νέας, 21ης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Μία από τις γυναίκες που θα υποδυθεί στην ταινία η Πενέλοπε θα είναι και η μητέρα του σκηνοθέτη κι όταν ρωτήθηκε για το ρόλο αυτό είπε ότι «είναι τιμή μου να ενσαρκώσω τη μητέρα του Πέδρο. Την συνάντησα όταν ήταν 80 χρόνων και αισθάνομαι ότι αποτίω φόρο τιμής σε αυτή τη γυναίκα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, El Pais

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πηνελοπη : Ζεις σε μια επαυλη. Εχεις εκατομμυρια. Τι εχεις να προτεινεις για τον λαο της Λεσβου, τι για τα αιτια που δημιουργουν τους προσφυγες - ενα εκ των οποιων δημιουργησε η χωρα σου το 2003 - και τι για τον εαυτο σου ;;;
Αυτό που έχει να πει, είναι πως οι δηλώσεις αυτές ανεβάζουν το προφίλ της σε ένα κοινό συνήθως κάτω των 25, σε ένα κοινό ευκαταστατων αριστερών ανθρωπιστών και σε ένα κοινό χαμηλής μόρφωσης που φοβάται να διατυπώσει αντίθετη άποψη μήπως και τον πουν αμόρφωτο-φασίστα τραγουδίστριες που πονάνε όταν ψηλώνουν...
Άσε μας ρε Φάε το φαγητό σου, από πότε χρειάζεται να κάνεις και κάτι για να φανείς πονοψυχος και καλός; Αρκεί να το λες. Εγώ πείστηκα. Μπράβο Πηνελόπη.