Μια δικαστής στο Παρίσι, πληγωμένη επειδή ο σύντροφός της την άφησε για μια άλλη γυναίκα, θέλησε να τον εκδικηθεί, σκηνοθετώντας γάμο με άνδρα που υποδύθηκε τον πρώην της.

 

Η 58χρονη Σουάντ Μεσλέμ εξαιτίας αυτής της κομπίνας, που αποκαλύφθηκε, έχασε τη θέση της ως επικεφαλής δικαστής στο Κολόμπ, προάστιο του Παρισιού και πλέον κατηγορείται για απάτη.

 

Τα προβλήματα της Μεσλέμ ξεκίνησαν το 2017, όταν ανακάλυψε ότι επί 20 χρόνια σύντροφός της- με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο- είχε σχέση με δικηγόρο. Η γυναίκα είναι αδελφή της Ναζά Βαλό Μπελκασέμ, υπουργό της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, της οποίας ήταν σύμβουλος η δικαστής.

 

Ο άνδρας, δικηγόρος του Παρισιού που δεν έχει κατονομαστεί, έμεινε στη Γαλλία με τη νέα σύντροφό του, όταν η δικαστής Μεσλέμ ανέλαβε εισαγγελέας στο νησί Ρεουνιόν. Εκεί κατέστρωσε το σχέδιο εκδίκησης, για να εμποδίσει τον πρώην της να επισημοποιήσει τη νέα σχέση του, διοργανώνοντας έναν ψεύτικο γάμο μαζί του, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.

 

Επιστράτευσε έναν γνωστό της, για να υποδυθεί τον πρώην σύντροφό της στην τελετή του γάμου, ενώπιον του ανυποψίαστου δημάρχου της πρωτεύουσας του νησιού, τον περασμένο Μάρτιο. «Η Σουάντ Μεσλέμ κατάφερε να παρουσιάσει τα έγγραφα ταυτότητας και το πιστοποιητικό γέννησης του συντρόφου της. Λόγω του επαγγέλματος των μελλόνυμφων, κανένας στο δημαρχείο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο "σύζυγος" ήταν απατεώνας. Κανένας δεν παρατήρησε ότι ο γαμπρός δεν έμοιαζε ακριβώς με τη φωτογραφία στα έγγραφα της ταυτότητάς του», σύμφωνα με την Le Journal de L'Ile de la Réunion.

 

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

 

Ο πρώην ανακάλυψε ότι ήταν παντρεμένος με τη δικαστή Μεσλέμ αφότου αυτή επέστρεψε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παρίσι για να εργαστεί και ανακοίνωσε ότι ήθελε να χρησιμοποιεί το επίθετο του συζύγου της.

 

Ο επικεφαλής του τοπικού δικηγορικού συλλόγου ενημερώθηκε για την αλλαγή και έθεσε θέμα πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων αν ο δικηγόρος «σύζυγος» ήταν σε υπόθεση που δίκαζε η δικαστής Μεσλέμ. «Ο δικηγόρος έκπληκτος έμαθε ότι ήταν παντρεμένος, χωρίς καν να έχει δώσει συγκατάθεση», σύμφωνα με το Europe.

 

Τον Δεκέμβριο, εισαγγελείς ενημέρωσαν την αστυνομία, που συνέλαβε τη δικαστή και την κόρη που έχει από προηγούμενο γάμο, η οποία ήταν μάρτυρας στην τελετή στο Ρεουνιόν. Σε βάρος των δύο γυναικών, όπως και του άνδρα που υποδύθηκε τον σύζυγο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

 

Η Μεσλέμ είναι αντιμέτωπη με 15 χρόνια φυλάκισης αν καταδικαστεί για δόλια χρήση επίσημων εγγράφων. Συνάδελφοί της είπαν ότι η δικαστής είχε πληγωθεί από την εγκατάλειψη του συντρόφου της και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στα καθήκοντά της. «Το τρελό είναι πως αυτή η κομπίνα ήταν μοιραίο να αποτύχει. Ήταν προφανές ότι θα την έπιαναν. Είναι σαν αυτοκτονία», είπε ένας συνάδελφός της.

 

Με πληροφορίες από τους Times