Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος για προσφυγόπουλα

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά πρόσφυγες Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook ARSIS
0

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου διοργανώνεται εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος για προσφυγόπουλα.

Σκοπός της δράσης λόγω και του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Θεάτρου είναι η προώθηση στα προσφυγόπουλα των αξιών της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εμπνευσμένο από το μύθο του Προμηθέα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου.

«Όπως ο Προμηθέας έκανε δώρο στους ανθρώπους τη φωτιά, έτσι κι εμείς διδασκόμαστε την κοινωνική προσφορά. Άλλωστε η δραματική έκφραση συνδέει τα παιδιά με βαθιές έννοιες μέσω της βιωματικής κατανόησης της γλώσσας» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Πρακτικής Άσκησης της ΑΡΣΙΣ Φαίη Πανουσοπούλου. «Μέσα από το θέατρο», συνεχίζει, «τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν μερικές από τις βασικές αξίες του εθελοντισμού, όπως ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα και ο σεβασμός στον άνθρωπο, τα δικαιώματά του και τη φύση».

Το εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα, από τις 5 μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ (Σπάρτης 9, περιοχή Φαλήρου).

Το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη στήριξη της UNICEF και υλοποιείται από την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην τυπική εκπαίδευση, μέσω της παροχής υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο (ΑΛΚΗ ΖΕΗ) στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, καθώς και στις Κινητές Μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέρο και Κρήτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4th Kournos Music Festival 2024

Πολιτισμός / Kournos Music Festival: Ο μοναδικός μουσικός θεσμός στην ακριτική Λήμνο επιστρέφει

Tο φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό του νησιού και τους επισκέπτες του με τη λόγια μουσική, επιστρέφει δριμύτερο το φετινό καλοκαίρι με την τέταρτη φιλόδοξη διοργάνωσή του, από 1 έως και 19 Αυγούστου 2024.
LIFO NEWSROOM
Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Πολιτισμός / Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Στο πλαίσιο του 15ου Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί έκθεση με εποπτικό υλικό και προβολές από επιλεγμένα έργα του Ι. Μόραλη αλλά και μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή να διασκευάζει Τσιτσάνη σε τζαζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ