Όσκαρ 2024: Τι προβλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ για Oppenheimer και Poor Things

Όσκαρ 2024: Τι προβλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ για Oppenheimer και Poor Things Facebook Twitter
0

Στον δρόμο προς τα Όσκαρ 2024, οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για τους μεγάλους νικητές της βραδιάς, έχουν την τιμητική τους.

Οι κριτικοί κινηματογράφου και οι δημοσιογράφοι που ειδικεύονται στον κόσμο της έβδομης τέχνης αναλύουν όλα τα δεδομένα διεξοδικά και επιχειρούν να προβλέψουν με επιτυχία ποιοι και γιατί θα είναι οι νικητές της βραδιάς των Όσκαρ. Με πόσα αγαλματίδια άραγε θα κλείσει η βραδιά για το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, ποιες θα είναι οι «εκπλήξεις» και ποιοι θα φύγουν αδικημένοι από την 96η τελετή;

Συνολικά, πάντως, η αίσθηση που έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαφής: Το Oppenheimer, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον δημιουργό της ατομικής βόμβας, θα είναι ο κυρίαρχος και πλέον «παίζεται» ο αριθμός των Όσκαρ με τα οποία θα κλείσει τη βραδιά. Οι περισσότεροι εκτιμούν πως θα είναι 8, μεταξύ των οποίων όλα τα «μεγάλα»: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τα Όσκαρ, το Oppenheimer θα πάρει ακόμα τα Όσκαρ Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου και Μουσικής.

Επίσης, όλοι συμφωνούν πως για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, η μάχη θα κριθεί μεταξύ Έμα Στόουν και Λίλι Γκλάντστοουν, με τις πιθανότητες όμως να συγκλίνουν ελαφρώς περισσότερο προς την αυτόχθονα Αμερικανίδα, παρά στην πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου. Το Poor Things φαίνεται να κερδίζει δύο από τα συνολικά 11 Όσκαρ που είναι υποψήφιο, με τις πιθανότητες να εστιάζονται στα Κοστούμια και το Μακιγιάζ.

Το άλλο μεγάλο blockbaster της χρονιάς, η Barbie, φαίνεται πως θα κερδίσει το Όσκαρ Τραγουδιού, για το «What Was I Made For?», ενώ κάποιες προβλέψεις, δίνουν στην ταινία της μεγάλης αδικημένης, σύμφωνα με πολλούς, Γκρέτα Γκέργουικ και το Όσκαρ Σχεδιασμού Παραγωγής. Οι προβλέψεις συγκλίνουν και στη νικήτρια του Β’ γυναικείου ρόλου που μάλλον καταλήγει στην Νταβάιν Ρόι Ράντολφ για την ταινία The Holdovers.

Οι προβλέψεις για τα Όσκαρ 2024: Κυριαρχία Oppenheimer – Τι θα κερδίσει το Poor Things;

Σύμφωνα με το Vanity Fair, που μάλιστα διοργανώνει και ένα από τα πιο glamorous Oscar after parties, ο απόλυτος κυρίαρχος της βραδιάς, θα είναι η ταινία Oppenheimer, του Κρίστοφερ Νόλαν. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έρχονται «μεγάλες νίκες» για το Oppenheimer, ενώ παράλληλα το περιοδικό προβλέπει «μάχη» για τον Α΄ γυναικείο ρόλο. Αναλυτικότερα, το Vanity Fair, «δίνει» το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο Oppenheimer, μαζί με τη σκηνοθεσία στον Κρίστοφερ Νόλαν και τον Α’ Ανδρικό Ρόλο στον Κίλιαν Μέρφι. Στην ταινία που αφηγείται τη ζωή του εφευρέτη της ατομικής βόμβας, φαίνεται όμως πως θα καταλήξουν κι άλλα βραβεία, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τα Όσκαρ 2024 από το Vanity Fair: Το Β΄ ανδρικού ρόλου στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, της Φωτογραφίας, του Μοντάζ, του Ήχου και της Μουσικής.

Το Vanity Fair, πάντως, προβλέπει πως το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι ο «μεγάλος χαμένος» της βραδιάς, καθώς δεν του απονέμει κανένα Όσκαρ – ούτε και του Α’ γυναικείου ρόλου, που πιστεύει πως θα καταλήξει όχι στην Έμα Στόουν, αλλά στη Λίλι Γκλάντστοουν. Ίδιες είναι και οι προβλέψεις του Hollywood Reporter, που υποτίθεται πως στηρίζονται σε μαθηματικό μοντέλο, όπως και του Forbes.

Κοστούμια και Μακιγιάζ «δίνουν» οι NYTimes στο Poor Things

Πολύ κοντά με το Vanity Fair είναι και οι προβλέψεις των New York Times για τα Όσκαρ 2024, αν και κάπως πιο αισιόδοξες για το Poor Things. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εφημερίδα προβλέπει πως το βραβείο Όσκαρ Μακιγιάζ θα καταλήξει στην ταινία του Λάνθιμου – με κύριο «ανταγωνιστή» το Maestro, όπως και το Όσκαρ για τα Κοστούμια που φαίνεται πως θα πάρει η Holly Waddington για τη δουλειά της, ειδικά όσον αφορά στον χαρακτήρα της Bella Baxter. Κατά τα λοιπά, κυριαρχεί και πάλι το Oppenheimer, στο οποίο οι New York Times «δίνουν» συνολικά 8 Όσκαρ (Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου, ήχου, μοντάζ, φωτογραφίας και μουσικής), ενώ επίσης προβλέπεται πως η Γκλαντστόουν θα κερδίσει τη Στόουν για το Α’ γυναικείου ρόλου.

Τα εντυπωσιακά κοστούμια της Bella Baxter κυριαρχούν στην ταινία

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM
Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Πολιτισμός / Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Το μαρμάρινο θραύσμα βρισκόταν στην κατοχή Χιλιανού πολίτη και σύμφωνα με τον ίδιο, η  οικογένειά του το κατείχε από τη δεκαετία του 1930, με την πληροφορία ότι προέρχεται από την Ακρόπολη
LIFO NEWSROOM
Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Πολιτισμός / Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Η Αφροαμερικανή εικαστικός επικαλείται λογοκρισία σχετικά με έναν από τους πίνακές της, εμπνευσμένο από τρανς καλλιτέχνιδα - «Σε μια εποχή που τα τρανς άτομα δέχονται επιθέσεις, φιμώνονται και κινδυνεύουν στις ΗΠΑ, η σιωπή δεν είναι επιλογή»
LIFO NEWSROOM