Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 13/1

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 13/1 Facebook Twitter
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η επιστροφή του «Scream», η πέμπτη ταινία της σειράς.
0

Έξι ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα, δίνοντας αρκετές εναλλακτικές επιλογές στους σινεφίλ. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η επιστροφή του Scream, η πέμπτη ταινία της σειράς.

Πεισματικά meta, κάτι ανάμεσα σε reboot και sequel – ένας χαρακτήρας στο έργο το αποκαλεί requel- και ευρισκόμενο σε τρομακτική σύγκρουση με τον εαυτό του, καθώς επικρίνει την τοξική συμπεριφορά των σκληροπυρηνικών φαν, ενώ ταυτόχρονα είναι μια ταινία που απευθύνεται ακριβώς σε αυτούς, κάνοντας ό,τι χρειάζεται για να μην τους δυσαρεστήσει κι αποφεύγοντας οποιοδήποτε ρίσκο – θυμίζουμε πχ. ότι το πρώτο Scream σκότωνε στην εισαγωγική του σκηνή την Ντρου Μπάριμορ, στο πρόσωπο της οποίας στηρίχθηκε το προωθητικό υλικό.

Με τους Πράκτορες 355 ο Σάιμον Κίνμπεργκ επιχειρεί να θέσει σε εκκίνηση ένα περιπετειώδες franchise γένους θηλυκού, το μόνο που καταφέρνει, όμως, είναι να χαραμίσει το ταλέντο των Τζέσικα Τσαστέιν, Πενέλοπε Κρουζ, Λουπίτα Νιόνγκο και Νταϊάν Κρούγκερ. Κρίμα μεγάλο, ειδικά για την τελευταία, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει στροφή στην καριέρα της αλά Λίαμ Νίσον, τόσο καλή που είναι εδώ.

Για εκείνους που επιθυμούν θέαμα πιο arthouse προσανατολισμού, τρεις είναι οι προτάσεις της εβδομάδας. Το Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ είναι μια  βιογραφία του πολυσχιδούς, αδικοχαμένου Γερμανού δημιουργού που έχει γυριστεί σαν δικό του μελόδραμα με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Το γεωργιανό Tι Βλέπουμε όταν Κοιτάμε τον Ουρανό είναι μια ερωτική ιστορία ειπωμένη με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, ενώ το Για Πάντα Κοντά σου είναι ένα τρυφερό δραματάκι που έχει ως ατού την ερμηνεία του πρωταγωνιστή του Τζέιμς Νόρτον.

Τέλος, για τους μικρούς μας φίλους κυκλοφορεί το animation Σχέδιο Διάσωσης.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Το συνταρακτικό «Hamnet» κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες, πλάι σε ένα θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ και αρκετούς τίτλους που διεκδικούν την προσοχή του οικογενειακού κοινού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM
Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Πολιτισμός / Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, διαμορφώνει και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μη αναδεδειγμένο, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»
THE LIFO TEAM
Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Πολιτισμός / Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Σχόλια στο εξωτερικό το συγκρίνουν με την ενέργεια του Käärijä (Φινλανδία 2023), όχι γιατί μοιάζει μουσικά, αλλά γιατί έχει αυτόν τον "τρελό" και κολλητικό ρυθμό που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις αμέσως.
THE LIFO TEAM