Οι Pussycat Dolls αρνούνται πως ήταν «κύκλωμα πορνείας» και λένε πως η Kaya Jones χρειάζεται βοήθεια

Οι Pussycat Dolls αρνούνται πως ήταν «κύκλωμα πορνείας» και λένε πως η Kaya Jones χρειάζεται βοήθεια Facebook Twitter
0

Οι Pussycat Dolls αρνούνται τις κατηγορίες πως ήταν «κύκλωμα πορνείας», τις οποίες εξαπέλυσε η Kaya Jones, πρώην μέλος του ποπ συγκροτήματος. Την κατηγορούν πως ψάχνει δημοσιότητα κι εκείνη εξηγεί τους λόγους που έκανε τώρα τις αποκαλύψεις. 

Η 33χρονη Kaya,που έφυγε από τις Pussycat Dolls το 2005, έχοντας παραμείνει για τρία χρόνια, δήλωσε πως εκείνη και τα υπόλοιπα μέλη δέχονταν πολύ συχνά σεξουαλική παρενόχληση από στελέχη της μουσικής βιομηχανίας. Το συγκρότημα απάντησε στις κατηγορίες της λέγοντας πως παρόλο που στηρίζει τις γυναίκες οι οποίες μιλούν δημοσίως για την κακοποίηση, αρνείται να στηρίξει τους ισχυρισμούς της Jones. Μάλιστα την προτρέπουν να βρει βοήθεια και λένε πως είναι εδώ για να την στηρίξουν σε αυτό. 

«Οι Pussycat Dolls στήριζαν ανέκαθεν, και θα το κάνουν για πάντα, την γυναικεία δύναμη και αλληλεγγύη. Υποστηρίζουμε όλες τις γυναίκες που μίλησαν δημοσίως και με γενναιότητα για τις φρικτές εμπειρίες κακοποίησης, παρενόχλησης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, αρνούμαστε να στηρίξουμε τους ψευδείς ισχυρισμούς πως τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν σε δραστηριότητες, που απλώς δεν συνέβησαν ποτέ», αναφέρει το συγκρότημα σε επίσημη ανακοίνωση. Παράλληλα καταγγέλλουν πως η Kaya «υποβαθμίζει» τη δουλειά τους και «κλέβει τη δημοσιότητα από τα εκατομμύρια θύματα που τόλμησαν να μιλήσουν». 

«Αν και δεν γνωρίζουμε για τις εμπειρίες της Kaya που φέρονται να έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας της μαζί μας, πριν το συγκρότημα υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο, μπορούμε με βεβαιότητα να καταθέσουμε πως δεν αντιληφθήκαμε οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντί μας. Αν η Kaya βίωσε κάτι, το οποίο δεν γνωρίζουμε, τότε την συμβουλεύουμε να πάρει τη βοήθεια που χρειάζεται και είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όσο για την δημιουργό του συγκροτήματος, Robin Antin, για την οποία η Kaya είπε πως τους έδινε μόλις 500 δολάρια για κάθε εμφάνιση, ενώ εκείνη έβγαζε εκατομμύρια, οι Pussycat Dolls στην ανακοίνωσή τους την στηρίζουν απολύτως. «Από τότε που δημιουργήθηκαν, οι Pussycat Dolls και η Robin Antin έχουν στηρίξει και ενισχύσει γυναίκες από κάθε τομέα να προχωρήσουν την καριέρα τους. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος ή συνεργάτης αναφέρει οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ή παρενόχλησης, θα ληφθεί πολύ σοβαρά και θα διερευνηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Οι Pussycat Dolls αρνούνται πως ήταν «κύκλωμα πορνείας» και λένε πως η Kaya Jones χρειάζεται βοήθεια Facebook Twitter

Η Kaya από την πλευρά της επιμένει στους ισχυρισμούς της και λέει πως περιμένει ότι πολύ σύντομα κι άλλα μέλη του συγκροτήματος θα επιβεβαιώσουν δημοσίως τα λεγόμενά της. Όσο για τους λόγους που έφυγε από το συγκρότημα, λέει πως αφορμή στάθηκε ένα 4χρονο κορίτσι που είχε έρθει τότε σε μια συναυλία της. «Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε, "Είσαι μια Pussycat Doll". Το έλεγε σαν να ήμουν η Wonder Woman. Τότε σκέφτηκα, "Τι κάνεις; Αυτό το κορίτσι θέλει να σου μοιάσει. Αν το καταφέρει θα έχει να αντιμετωπίσει σεξουαλικά αρπακτικά και λεκτική και σωματική κακοποίηση, θα υποφέρει από διατροφικές διαταραχές, θα σκεφτεί μέχρι και να αυτοκτονήσει. Τότε αποφάσισα πως δεν μπορώ να το συνεχίσω άλλο. Και δεν μετανιώνω καθόλου που γύρισα την πλάτη μου στις Pussycat Dolls», δήλωσε. 

Σχετικά με το γιατί αποφάσισε να το κάνει τώρα, είπε πως επειδή ήταν στο φεστιβάλ στο Λας Βέγκας όπου έγινε πριν δύο εβδομάδες το μακελειό, ένιωσε πως η ζωή είναι πολύ εύθραυστη και πως δεν ήθελε να πάρει το μυστικό «μαζί στον τάφο». Ρόλο έπαιξε επίσης και το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, πως αυτό συμβαίνει στην βιομηχανία του θεάματος. Δεν είναι μόνο αυτός», σχολίασε.  

Η 56χρονη Robin Antin διέψευσε κατηγορηματικά την Kaya, σχολιάζοντας πως στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καν αληθινό μέλος των Pussycat Dolls και πως απλώς ήθελε τα δικά της «15 λεπτά διασημότητας». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM