Το «Changes», το έβδομο άλμπουμ του Τζάστιν Μπίμπερ, έκανε ντεμπούτο στην κορυφή του αμερικανικού chart, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε πετύχει ο Έλβις Πρίσλεϊ πριν από 59 χρόνια.

 

Ο Καναδός σταρ είναι πλέον ο νεαρότερος καλλιτέχνης με επτά Νο1 άλμπουμ μέχρι τα 25 του χρόνια. Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν 26 όταν «Blue Hawaii» έγινε το έβδομο άλμπουμ του που κατακτά την κορυφή του αμερικανικού chart, το 1961.

 

Το «Changes» είναι το πρώτο άλμπουμ του Μπίμπερ έπειτα από τέσσερα χρόνια και την προηγούμενη εβδομάδα πούλησε 231.000 αντίτυπα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην κορυφή του βρετανικού chart.

 

Πάντως το Billboard επιβεβαίωσε μεν ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ κατέρριψε το ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ, αλλά επεσήμανε ότι αν λαμβάνονταν υπόψη και τα συγκροτήματα, τότε θα έπρεπε να σημειωθεί ότι και τα τέσσερα μέλη των Beatles ήταν νεαρότερα από ότι ο Μπίμπερ όταν το έβδομο άλμπουμ τους βρέθηκε στο Νο1. Αυτό συνέβη το 1966, με το «Rubber Soul», όταν ο Ρίνγκο Σταρ ήταν 25 ετών και ο Τζορτζ Χάρισον 22 ετών.

 

Παρά το ρεκόρ, ο Μπίμπερ δεν αναμένεται να μείνει για καιρό στο Νο1 των charts, σημειώνει το BBC. Την περασμένη Παρασκευή οι BTS κυκλοφόρησαν το νέο άλμπουμ τους «Map of the Soul: 7». Οι προπαραγγελίες έφτασαν τα 4,02 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως, σύμφωνα με τη δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος. Κάτι που έκανε το άλμπουμ αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το «Divide» του Εντ Σίραν, πριν καν κυκλοφορήσει.