Ο συνιδρυτής της Pixar κατηγορείται για «ανεπιθύμητες αγκαλιές» και σεξιστική συμπεριφορά

Ο συνιδρυτής της Pixar κατηγορείται για «ανεπιθύμητες αγκαλιές» και σεξιστική συμπεριφορά Facebook Twitter
0

Νέες αποκαλύψεις για ανάρμοστη συμπεριφορά ενός ακόμη «ισχυρού» στη βιομηχανία του θεάματος, έρχονται στη δημοσιότητα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο επικεφαλής των Pixar και Walt Disney Animation Studios, John Lasseter, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για «ανεπιθύμητες αγκαλιές».

Πρώην και νυν εργαζόμενοι δήλωσαν στο Hollywood Reporter ότι ο Lasseter έδινε συχνά ανεπιθύμητες αγκαλιές και εισέβαλε στον προσωπικό χώρο άλλων. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι «έπιανε απότομα, φιλούσε και έκανε σχόλια».

Πρώην υπάλληλοι της Pixar μίλησαν και στο Variety, περιγράφοντας ένα «τοξικό» και «σεξιστικό» περιβάλλον στην εταιρία. Γυναίκες υπάλληλοι φέρεται να έκαναν λόγο για συμπεριφορά (του Lasseter) που ξεπερνούσε τα όρια, ενώ τον περιέγραψαν ως «ανατριχιαστικό».

Ο συνιδρυτής της Pixar και ίσως ο πιο ισχυρός άντρας του animation παγκοσμίως, υπό το φως των κατηγοριών, ανακοίνωσε πως παίρνει άδεια έξι μηνών.

Σε δήλωσή του, ζήτησε συγγνώμη από «οποιονδήποτε βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ανεπιθύμητη αγκαλιά», απολογήθηκε για τα «σφάλματά» του και για «οποιαδήποτε άλλη χειρονομία που κάποιος ένιωσε ότι ξεπέρασε τα όρια με οποιονδήποτε τρόπο».

«Συλλογικά, είστε για μένα ο κόσμος όλος και απολογούμαι ειλικρινά αν σας απογοήτευσα», είπε απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του, ενώ πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από το πόσο καλοπροαίρετη ήταν η πρόθεσή μου, ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τα όριά του και να ζητά να τα σεβαστούν».

Ο Lasseter ανέφερε πως θα λείψει με άδεια έξι μηνών προκειμένου «να αρχίσω να φροντίζω καλύτερα τον εαυτό μου».

Ο επικεφαλής του δημιουργικού στα animation στούντιο της Pixar αλλά και της Walt Disney, βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες animation των τελευταίων δεκαετιών. Ήταν ο σκηνοθέτης των Toy Story, Ζουζούνια (A Bug's Life) και Αυτοκίνητα (Cars), ενώ συμμετείχε στην παραγωγή δεκάδων άλλων, όπως Ψάχνοντας τον Νέμο, ΓΟΥΟΛ·Υ, Ψηλά στον Ουρανό (Up) και Ψυχρά κι ανάποδα (Frozen).

Η Disney, σε δήλωση που επικαλείται το Reuters, ανέφερε πως εκτιμά την «ειλικρινή συγγνώμη» του Lasseter και στηρίζει την απόφασή του πάρει άδεια.

Με πληροφορίες από BBC, Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Το συνταρακτικό «Hamnet» κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες, πλάι σε ένα θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ και αρκετούς τίτλους που διεκδικούν την προσοχή του οικογενειακού κοινού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM
Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Πολιτισμός / Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, διαμορφώνει και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μη αναδεδειγμένο, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»
THE LIFO TEAM