Ο Στέφανο Γκαμπάνα ξεσπά και στέλνει «στο διάβολο» όσους τον επέκριναν επειδή στηρίζει τη Μελάνια Τραμπ

Ο Στέφανο Γκαμπάνα ξεσπά και στέλνει «στο διάβολο» όσους τον επέκριναν επειδή στηρίζει τη Μελάνια Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας και συνιδρυτής μαζί με τον Ντομένικο Ντόλτσε του οίκου μόδας Dolce&Gabbana, Στέφανο Γκαμπάνα έχει υπερασπιστεί αρκετές φορές στο Instagram τη Μελάνια Τραμπ και απαντά με σκληρές εκφράσεις σε όσους τον επικρίνουν.


Ο σχεδιαστής μόδας δημοσίευσε πριν από δύο μέρες φωτογραφία του πρώτου επίσημου πορτρέτου της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Στη φωτογραφία, η Μελάνια φορά ένα μαύρο μπλέιζερ του οίκου Dolce & Gabbana.


«Υπέροχη» έγραψε στην ανάρτηση ο σχεδιαστής ευχαριστώντας την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ (συντ. FLOTUS – First Lady of The United States) και συμπεριέλαβε τα hashtags «DGWoman», «MelaniaTrump» και «MadeInItaly».

#DGWoman BEAUTIFUL ❤❤❤❤❤ #melaniatrump Thank you ??❤❤❤ #madeinitaly?? Thanks to all those who appreciate our work ❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stefanogabbana (@stefanogabbana) στις


Η ανάρτηση επικρίθηκε έντονα και ο σχεδιαστής μόδας επανήλθε με απαντήσεις. Ένας χρήστης έκανε dislike στη φωτογραφία και έγραψε: «Η κοινότητα LGBT αγωνίζεται τόσο σκληρά εναντίον αυτών των ανθρώπων για τα δικαιώματά της. Πώς μπορείς. Μην ακολουθείς, κάνε μποϊκοτάζ».


Ο Γκαμπάνα, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος και έχει δεχθεί κριτική από την κοινότητα LGBT για τη στήριξή του στους Τραμπ στο παρελθόν, «ανταπέδωσε τα πυρά» στα ιταλικά γράφοντας «vai a cagare» το οποίο μεταφράζεται ως «πήγαινε στο διάβολο».

Εκπρόσωπος Τύπου του Dolce & Gabbana είπε ότι ο οίκος μόδας δεν έχει κανένα σχόλιο. Ο Γκαμπάνα έγραψε και σε άλλους ακολούθους του «να πάνε στο διάβολο». Όταν ένας χρήστης του Instagram έγραψε ότι με τη φωτογραφία που ανάρτησε ο Γκαμπάνα έχασε και έναν ακόλουθο και έναν θαυμαστή, ο σχεδιαστής μόδας απάντησε απλά «δεν με νοιάζει. πραγματικά!!!».


Ο Στέφανο Γκαμπάνα, ο οποίος παραδέχθηκε στα σχόλιά του ότι ο ίδιος διαχειρίζεται το λογαριασμό του στο Instagram, υπερασπίστηκε την ενδυματολογική επιλογή της Μελάνια, γράφοντας στα ιταλικά ότι η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με πολιτική γραμμή.


Παρά την κριτική, οι περισσότεροι χρήστες στο Instagram που γράφουν στον λογαριασμό του Γκαμπάνα επικροτούν την ανάρτησή του με τη φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ. «Είναι αστείο, άνθρωποι που σχολιάζουν την πολιτική δεν έχουν ιδέα τι λένε. Φοράει τα ρούχα σου όμορφα!!!» αναφέρεται σε ένα σχόλιο. Σε άλλο σχόλιο σημειώνεται: «Μου αρέσει η ανάρτηση! Τόσοι πολλοί άνθρωποι τη μισούν εξαιτίας του συζύγου της και εσύ έδειξες σεβασμό, όπως αξίζει σε μία γυναίκα. Συγχαρητήρια!!! Έχω εμμονή με τον @dolcegabbana και τώρα ακόμη περισσότερο!!! Τόση πολύ αγάπη!!!».

Beautiful couple!!!! ❤❤❤❤❤ @ivankatrump woman mamma businesswoman wife all in one woman!!! ❤❤❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stefanogabbana (@stefanogabbana) στις


Τον Ιανουάριο ο Γκαμπάνα είχε δεχθεί και πάλι σχόλια για μια άλλη φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ, την οποία κάποιοι εξέλαβαν ως ομοφοβική. Πολλοί ακόλουθοι επέκριναν τον σχεδιαστή για τη φαινομενική στήριξη σε έναν πρόεδρο που προωθεί πολιτικές κατά της κοινότητας LGBT. Όταν κάποιος ακόλουθος έγραψε, «λυπηρό όταν ένας ομοφυλόφιλος σχεδιαστής δεν ενδιαφέρεται για άλλες ομάδες που καταπιέζονται» ο Γκαμπάνα απάντησε με ένα συγκεχυμένο σχόλιο «Μην με αποκαλείς γκέι παρακαλώ!! Είμαι ένας άντρας!!! Το ποιον αγαπώ είναι η προσωπική μου ζωή».


Παρότι προκλήθηκε αντιπαράθεση για τις φωτογραφίες και τα σχόλια του Γκαμπάνα, ο σχεδιαστής συνέχισε να κάνει αναρτήσεις με φωτογραφίες των Τραμπ.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ