Ο Πολάνσκι επιτίθεται στον Τύπο για το πώς κάλυψε την δολοφονία της Σάρον Τέιτ και πώς τον στοχοποίησε

Ο Πολάνσκι επιτίθεται στον Τύπο για το πώς κάλυψε την δολοφονία της Σάρον Τέιτ και πώς τον στοχοποίησε Facebook Twitter
0

Ο Ρόμαν Πολάνσκι επιστρέφει αυτή τη βδομάδα στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα με την παγκόσμια πρεμιέρα του «An Officer and a Spy» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ένταξη του Πολάνσκι στο φεστιβάλ έχει επικριθεί σφοδρά καθώς ο σκηνοθέτης κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας 13χρονης το 1977. Ο Πολάνσκι και η υπόθεση του βιασμού, βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο χάρη στο κίνημα #MeToo . 

Το επίσημο δελτίο για τους δημοσιογράφους που θα δοθεί στη Βενετία, περιλαμβάνει μια συνέντευξη με τον Πολάνσκι στην οποία λέει ότι η «δίωξή του» στα μέσα ενημέρωσης ξεκίνησε σχεδόν μια δεκαετία πριν από τη δίκη βιασμού, με τη δολοφονία της συζύγου του Σάρον Τέιτ. Τα αποσπάσματα δημοσιεύει το Deadline.

«Ο τρόπος που με βλέπουν οι άνθρωποι, η εικόνα μου, άρχισε να διαμορφώνεται με το θάνατο της Σάρον Τέιτ», λέει ο Πολάνσκι. «Όταν συνέβη αυτό, παρόλο που περνούσα ήδη μια τρομερή περίοδο, ο Τύπος ασχολήθηκε την τραγωδία και, αβέβαιος για το πώς να το αντιμετωπίσει, το κάλυψε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, υπονοώντας, μεταξύ άλλων, ότι ήμουν έναν από τους υπεύθυνους για τη δολοφονία της, αφήνοντας αιχμές σατανισμού».


«Για τον Τύπο, η ταινία μου "Το μωρό της Ρόζμαρι" ήταν απόδειξη ότι ήμουν σε επαφή με τον διάβολο! Πήρε αρκετούς μήνες, μέχρι που η αστυνομία τελικά βρήκε τους πραγματικούς δολοφόνους, τον Τσαρλς Μάνσον και την οικογένειά του. Όλα αυτά εξακολουθούν να με στοιχειώνουν σήμερα. Είναι σαν μια χιονοστιβάδα, που κάθε εποχή προσθέτει ένα άλλο στρώμα. Παράλογες ιστορίες από γυναίκες που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου που με κατηγορούν για πράγματα που υποτίθεται ότι συνέβησαν περισσότερο από μισό αιώνα πριν», αναφέρει ο Πολάνσκι.

Τα σχόλια του Πολάνσκι σχετικά με τη δολοφονία της Τέιτ έρχονται ενώ το ενδιαφέρον για την υπόθεση έχει αναζωπυρωθεί χάρη στην ταινία "Κάποτε στο ...Χόλιγουντ" του Ταραντίνο.  Παρά την κριτική για την φεστιβαλική του επιστροφή, ο επικεφαλής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, υπερασπίστηκε την επιλογή του Πολάνσκι για το φετινό διαγωνισμό, επικαλούμενος τη σημασία του διαχωρισμού του καλλιτέχνη, από την τέχνη του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM