Ο πρώην παρουσιαστής μιας παιδικής εκπομπής απάντησε στις φήμες πως είναι το πρόσωπο πίσω από τον Banksy, θεωρία που δημοσιεύτηκε online και έγινε viral. 

 

 «Ο Νιλ Μπιουκάναν δεν είναι ο Banksy», ανέφερε ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ του. Η διευκρίνιση ήρθε μετά την φήμη που διαδόθηκε στα social media πως ο πρώην παρουσιαστής των Art Attack και Finder ήταν το βασικό πρόσωπο πίσω από τα ανώνυμα γκράφιτι του Banksy. 

 

 

 

Ο 58χρονος πρώην παρουσιαστής δήλωσε πως ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

 

«Έχουμε κατακλυστεί με ερωτήματα όλο το σαββατοκύριακο σχετικά με την συγκεκριμένη ιστορία στα social media», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. «Δυστυχώς το σάιτ δεν έχει την υποδομή να απαντήσει στο καθένα ξεχωριστά, ωστόσο μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια στη φήμη». 

 

Και προσθέτει: «Ο Νιλ πέρασε το lockdown με ευάλωτα μέλη της οικογένειάς του και τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την νέα του καλλιτεχνική συλλογή το 2021». 

 

Ο παρουσιαστής του Art Attack απάντησε στις φήμες πως είναι ο Banksy

 

Οι φήμες για το υποτιθέμενο alter-ego του άρχισαν να κυκλοφορούν όταν ένας χρήστης υποστήριξε ότι τα έργα του Banksy εμφανίζονταν σε μέρη όπου έπαιζε μουσική το πρώην συγκρότημα του Νιλ Μπιουκάναν.

 

Ο Νιλ Μπιουκάναν παρουσίαζε το Art Attack στο ITV από το 1990 μέχρι το 2007 και ήταν γνωστός για τα φιλόδοξα, μεγάλων διαστάσεων έργα, που έφτιαχνε μέσω της εκπομπής- μεταξύ άλλων μια σκηνή ζωολογικού κήπου από τσουβάλια λαχανικών και την εικόνα ενός σαλιγκαριού «σκαλισμένο» σε χωράφι με μηχανή του γκαζόν. 

 

 

  

 

Με πληροφορίες από BBC